Sallent ha doblat la seva població durant la Festa de les Enramades

Més de 1.500 persones van omplir la Plaça Sant Antoni Maria Claret amb el concert de l'Orquestra Internacional Maravella

Aquest cap de setmana s'han celebrat les Enramades de Sallent
Aquest cap de setmana s'han celebrat les Enramades de Sallent | Àlex Gómez Ribera
Redacció
31 de maig del 2016
Actualitzat a les 21:06h
Les Enramades de Sallent han omplert els carrers de la vila i ha aplegat altes xifres de participació i visitants en les més de quaranta activitats organitzades del 26 al 30 de maig, fins al punt que, segons els càlculs de l'Ajuntament, la població es va doblar al municipi durant aquesta Festa Tradicional d'Interès Nacional.

En primer lloc, el veïnat es va entregar, tot i la calor, en la cercavila d'inauguració als carrers enramats amb gran èxit del ball popular –propi de la festa- Toc d'Enramada, a càrrec de l'Esbart Vila de Sallent i amb música de Roger Andorrà, en el qual hi van dansar grans i petits. Així mateix, el Ball Institucional dels Gegants sallentins, que ja llueixen nous vestits, van fer vibrar a la població.

Els actes musicals han tingut una gran afluència. Destacar les més de 1.500 persones que van omplir la Plaça Sant Antoni Maria Claret amb el concert de l'Orquestra Internacional Maravella, la qual no va poder oferir el posterior ball de nit per culpa de la pluja de dissabte. El cantant Manu Guix, les havaneres i sardanes de la Coral La Nova Harmonia i The River Troupe Gospel de Sallent també veien la platea plena des de l'escenari.

Per altra banda, l'Escola Municipal de Música Cal Moliner, conjuntament amb Asprodis i Ampans, ha contribuït altament enramant un carrer, amenitzant activitats i cercaviles i presentant el seu propi espectacle Tu portes l'estrella. Un any més, les visites teatralitzades a la Casa Museu Torres Amat van sorprendre als forasters. Finalment, les escoles sallentins van clausurar la festa amb les tradicionals Balladetes.

La regidora de cultura i festes de l'Ajuntament, Anna Fernández, destaca que "la implicació dels sallentins i sallentins des de fa mesos i al llarg d'aquests dies ha estat excepcional"; així mateix, l'ens local agraeix la dedicació, l'esforç i la il·lusió amb que veïns i amics tiren endavant la festa centenària.