El col·lectiu DEIM donarà a conèixer la Fundació Plant-for-the-planet

Ho farà en el marc d'un dinar-col·loqui aquest divendres a l'Espai Rubiralta, amb la presència d'Esther Casas

Redacció
31 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:10h
Dos nens de Taufkirchen (Munic) plantant un arbre al seu poble
Dos nens de Taufkirchen (Munic) plantant un arbre al seu poble | Plant for the planet
L'Espai Rubiralta serà l'escenari, aquest divendres 3 de juny, d'un dinar-col·loqui organitzat pel col·lectiu de Dones Emprenedores i Innovadores de Manresa (DEIM) que girarà entorn del canvi climàtic. Començarà a les dues del migdia i tindrà com a convidada especial la jove emprenedora Esther Casas, que parlarà sobre la iniciativa que té de construir una Xarxa d'Ambaixadors per la Justícia Climàtica del Bages, amb l'objectiu que els infants i els joves actuïn a nivell local, nacional i internacional com a líders en la lluita contra el canvi climàtic. I per què, infants i joves? Doncs perquè Casas és adjunta de direcció de la Fundació Plant-for-the-planet, una organització creada per l'alemany Felix Finkbeiner l'any 2007 (un nen de només 9 anys). Ell es va inspirar en la tasca que havia dut a terme la kenyana Wangari Maathai, que durant 30 anys, va plantar 30 milions d'arbres a tota l'Àfrica, i va pensar: si els nens i nenes de cada país del món plantessin un milió d'arbres crearíem compensacions de CO2, perquè cada arbre remou de l'atmosfera gairebé 10 quilos de CO2  a l'any. El que poc s'esperava aquest nen era que el moviment que havia proposat s'estengués arreu del globus terraqüi i es convertís en global.

Actualment, Finkbeiner imparteix conferències arreu del món i ha aconseguit que en aquests moments més de 100.000 nens i nenes estiguin implicats en la iniciativa, i 46.000 d'ells s'hagin convertit en ambaixadors per la justícia climàtica.

I això és el que vol aconseguir Casas a la comarca del Bages, donant a conèixer aquest projecte a les diferents escoles perquè se sumin al moviment Plant-for-the-planet.

La conferència que oferirà anirà acompanyada d'un dinar obert a tothom que tindrà un preu de 15 euros per les persones associades al DEIM, i de 17 per les que no ho estiguin. Com que l'aforament és limitat, cal reservar plaça amb antelació enviant un correu a deim@deim.cat.