El Kursaal serà l'escenari dels IV Premis Olímpia de la Diputació de Barcelona

Es tracta d'un acte que pretén reconèixer la tasca en el món de l'esport d'entiats, clubs i persones de la Catalunya Central

30 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:39h
La IV edició dels Premis Olímpia se celebraran al teatre Kursaal el divendres 10 de juny
La IV edició dels Premis Olímpia se celebraran al teatre Kursaal el divendres 10 de juny | Adrià Costa
La sala gran del teatre Kursaal de Manresa acollirà, el proper divendres 10 de juny a les vuit del vespre, la quarta edició dels Premis Olímpia, uns guardons atorgats per l'àrea d'Esports de la Diputació de Barcelona a persones, entitats o clubs esportius de diverses comarques, municipis i demarcacions de tot Catalunya amb l'objectiu de fer visible la feina que fan en favor de l'esport al territori. 

En aquesta quarta edició es vol reconèixer la feina feta per entitats, clubs i persones del Bages, el Moianès, el Berguedà i Osona. De fet, l'any 2013 -quan es va celebrar la primera edició d'aquests guardons- el Bages també va ser un dels territors contemplats i van rebre un reconeixement el manresà Ton Perarnau -que durant 62 anys va estar vinculat al club de la Salle Manresa-; la campiona d'ultramaratons Teresa Forn; la Fundació Bàsquet Manresa, i el gimnasta olímpic manresà Andreu Vivó, que, a causa de la seva prematura mort, va ser homenatjat durant la gala.

Enguany, doncs, la comarca del Bages tornarà a ser present en aquests premis, juntament amb el Moianès, el Berguedà i Osona.

Els candidats d'aquesta quarta edició són, en la categoria d'Esports Adaptats, la Fundació AMPANS; l'Escola d'Educació Espacial Santa Maria de Queralt; l'esportista paralímpic de Boccia Josep Serres, i el Club Car d'Osona. Pel que fa a la categoria d'Escola Esportiva, els candidats són el club de gimnàstica Egiba de Manresa; l'Associació Esport Mountain Runners del Berguedà; l'Escola de Triatló de l'Ateneu les Bases de Manresa, i l'escola La Sínia de Vic. La Fundació Joviat de Futbol Sala i l'equip osonenc Ribetana FC competiran el la categoria d'equip esportiu escolar, metre que el manresà Jordi Pérez; el berguedà Jordi Pont; el moianès David Roca, i el vilatortí (Osona) Joan Arumí es disputaran el guardó al millor tècnic esportiu.

D'altra banda, els candidats a obtenir el premi a l'esportista revelació són l'atleta manresà Miqui Riera; el corredor de La Pobla de Lillet Marc Pérez; els germans Pol i Marc Oliveras, tots dos pilors de motocròs, i el corredor Aniol Clavell, de Sant Boi de Lluçanès. Pel premi a la contribució a l'esport, els aspirants a aconseguir-lo són Jaume Ambrós, coordinador del Pla Català de l'Esport de l'escola Paidós; Rossend Soler, president de Moto Club Baix Berguedà; el castellterçolenc Isma Monfort, i Núria Orra, coordinadora del Pla Català d'Esport a l'Esola (PCEE) a La Sínia de Vic.

Els candidats escollits pel guardó a la constància esportiva són l'atleta manresana Íngrid Alsina; el corredor de muntanya i preparador físic berguedà Pau Bartoló; el santsalvadorenc Germà Cabrera, pare del jove ballarí Guillem Cabrera que actualment estudia a la Royal Ballet School de Londres, i el futbolista Antoni Arjona. 

Finalment, els que opten a la categoria Joc Net són el Consell Esportiu del Bages; el Motoblub Baix Berguedà; l'associació vigatana Eval Esport amb Valors, i el Club de Bàsquet l'Esquirol, d'Osona.