L'Estany prepara el primer Sketchcrawl del Bages i el Moianès

Es tracta d'una activitat el principal ingredient de la qual és gaudir dibuixant, sense la necessitat de ser-ne un expert

Redacció
30 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:39h
Aquest dissabte 4 de juny, L'Estany durà a terme una activitat pionera a les comarques del Bages i el Moianès. Es tracta de l'Sketchcrawl, un mot que segurament per a molts dels que esteu llegint aquest article us serà totalment desconegut, però no vol dir res més que dibuixar. Però dibuixar com? I què? Doncs dibuixar diversos espais que en aquest cas estaran situats en aquest petit municipi. 

De fet, l'Sketchcrawl es practica arreu del món i és una activitat que es duu a terme en grup. Totes les persones que hi volen participar -l'activitat és gratuïta- han de dur una llibreta i els estris que fan servir per pintar i dibuixar -ja siguin retoladors, aqüarel·les, cera, tintes-. Amb aquests ingredients, els organitzadors de l'activitat els aniran guiant per diversos indrets del poble perquè els pintin com vulguin. No cal ser un expert en aquesta tècnica; l'únic que cal és gaudir dibuixant i observant el paisatge, tot passant un dia amb altres amants de la pintura.
Així doncs, aquest dissabte, totes les persones que hi vulguin participar es trobaran a les deu del matí al Centre de Visitants de L'Estany (Plaça del Monestir, 4), que serà el primer espai que s'haurà de dibuixar. Al cap d'una hora, se les dirigirà cap al Claustre de Santa Maria de L'Estany, on hauran de fer el segon dibuix. Després, al Carrer dels Monjos i a la Mina de desguàs de L'Estany. A cada indret on s'aturin, els dibuixants tindran una hora per fer la seva creació a la llibreta que hauran dut.

A les dues del migdia es farà una pausa per dinar. Des de l'organització s'ofereix l'oportunitat de fer l'àpat en algun dels restaurants del municipi a un preu especial. Tot i així, qui ho prefereixi pot portar-se el dinar de casa o menjar en un altre establiment.

A les quatre de la tarda es durà a terme el darrer dibuix al Mirador del carrer Vic Pedretes.
De moment hi ha una desena d'inscrits vinguts d'arreu de Catalunya. I és que per participar d'aquest Sketchcrawl cal apuntar-s'hi amb antelació enviant un correu a [email protected] o trucant al 93.830.30.00. 

Tots els dibuixos que s'hagin fet durant la jornada es penjaran al Facebook de Viu L'Estany.