El Cd'E Manresa acaba la temporada amb un còmode triomf contra el Mollet (3-1)

El Cd'E Manresa va vèncer el Mollet per 3-1
El Cd'E Manresa va vèncer el Mollet per 3-1 | José Antonio Sánchez
José Antonio Sánchez
30 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:34h
Enmig d'un ambient festiu i deslliurat de pressió, el Manresa es va desfer d'un Mollet que només va donar senyals de vida a les acaballes del partit, quan quasi bé tot era dat i beneit. Partit planer, gols macos, bon arbitratge... ingredients habituals la darrera jornada de lliga. Quan no hi res en joc sol passar. I com cada darrera jornada de lliga quan no hi ha res en joc, cap targeta per cap equip (llei no escrita a l'arbitratge, però que no falla mai). Al final el Manresa ha finalitzat el campionat quart, a dos punts de la promoció. Un altre cop amb la mel als llavis. 

La primera part del partit es va desenvolupar sota un domini quasi marcial d'un Manresa que volia acomiadar-se dels seus seguidors amb una victòria. I de bon inici va llaurar el camí dels darrers punts del campionat: pilota penjada a l'olla pel Mollet; atrapa Roman i aquest fa una passada llarga cap a Noah, que es trobava a prop del mig del camp; el davanter manresà rep, controla, condueix en diagonal cap a l'esquerra i fa una passada sobre l'arribada de Ferry; aquest s'endinsa a l'àrea rival, encara el porter Pol i l'afusella amb un xut impecable. A pocs segons d'arribar als 6 minuts el Manresa obria forat al marcador. 

La resta de minuts fins al descans el Manresa, com apuntàvem anteriorment, va ser l'amo de la situació, encara que és cert que el Mollet, amb un gol molt matiner a les esquenes, va prendre precaucions defensives per tal de no rebre un càstig massa sever. Així, el Manresa va dominar però va tenir moltes dificultats per tal d'assaltar la muralla visitant i va tenir d'esperar fins a la recta final per arrodonir el resultat amb un segon gol que quasi sentenciava el matx, pel que s'estava veient sobre el verd del Congost. La jugada del 2 a 0 va ser semblant a la que obria el marcador: Solernou tallava una passada a la mitja lluna de l'àrea i va emular Franz Beckenbauer amb una cursa cap endavant que culminava amb una passada cap a Noah, que era situat entre els dos centrals visitants; el davanter manresà va encarar la porteria rival i quan era davant Pol va cedir la pilota sobre l'arribada, tot sol, de Hassen, qui només tenia d'empènyer la pilota per adormir-la al fons de la porteria sud de l'estadi (41'). El Manresa arribava al descans amb avantatge de dos gols després d'una primera part de domini pràcticament absolut, però que tenir de resoldre amb dos dianes aconseguides amb dos contracops de manual. També hi valen, aquests gols.

La primera mitja hora de la represa va ser un copia-enganxa de la primera part. Domini local i el Mollet a veure-les venir. Ferry va poder marcar un doblet als 48', però la seva rematada creuada la va repel·lir el travesser. Després era Pol qui mantenia el tipus pel seu equip amb una aturada de mèrit sobre un xut a boca de gol de Kevin (62'). Quan entràvem al darrer quart d'hora el Mollet es va treure la son de les orelles, aprofitant un cert conformisme dels locals. Dani, a boca de gol, va xutar desviada una pilota que portava molt de perill (62'). Aquí es va iniciar una fase en que l'equip vallesà va rondar el gol, quelcom que va aconseguir quan el mateix Dani, amb un toc molt subtil, assistís Chipi, el pitxitxi molletà, perquè afusellés Roman amb un xut creuat. La simptomatologia que desprenia el joc donava peu a pensar que el que podia haver sigut una victòria plàcida del Manresa, el Mollet estava en disposició d'aigualir-la amb un segon gol. Però el futbol no li podia negar al Manresa allò que mereixia i només un minut després del gol visitant arribava la sentència. Noah, amb la seva tercera assistència de gol del matí, li posava en safata a Rebollo una pilota que aquest va controlar, va encarar i va ajustar al costat del pal, sense que Pol pogués fer res. Enric Soriano, a la sortida d'un corner, va poder posar la cirereta al pastís, però la seva rematada a boca de gol va sortir per sobre del travesser. Tan se val, la feina ja estava feta. El Manresa tornava a somriure al Congost desprès de quatre partits sense fer-ho i ho feia, com en altres ocasions, amb dos juvenils sobre el terreny de joc, Aguilera i Verdaguer. Llàstima que després de l'ensopegada de la setmana passada a Vic aquest tres punts no hagin servit per seguir somiant amb una promoció que qui sap què. 

Fitxa tècnica

Centre d'Esports Manresa

Roman
Enric Soriano
Solernou
Pereira
(Miki Poveda, 53')
Ricky
Kevin
(Maturana, 64')
Noah
Ferry
(Aguilera, 53')
Hassen
(Verdaguer, 64')
Sergi Soler
(Rebollo, 75')
Moha

Club de Futbol Mollet Unió Esportiva

Pol
Arroyo
(Guti, 50')
Suli
Serrano
Parra
(Nil,45')
Juan Pérez
Chipi
Edgar
Illescas
(Montejo, 56')
Jandro
(Dani, 70')
Gurrea
(Castro, 45')

Gols

1-0 (5'), Ferry
2-0 (41'), Hassen
2-1 (85'), Chipi
3-1 (86'), Rebollo

Àrbitre

Sr. David Barón Ajenjo, de la delegació de Barcelona. Va estar auxiliagt per Mariona Peralta Geis i Danil Kanateev.

Camp
Estadi del Congost, 350 espectadors.

Incidències

Abans de començar el partit el Manresa i el Mollet van fer el passadís d'honor als equips Juvenil B i Femení Infantil-Aleví per haver-se proclamat campions de lliga, a més a més del Benjamí A, per haver aconseguit l'ascens a Preferent gràcies a ser un dels millors segons classificats de la 1ª Divisió. També el tècnic del Primer Equip, Dani Andreu, va rebre uns obsequis per part del Centre d'Esports Manresa com a agraïment a la seva tasca durant les cinc temporades en que ha dirigit la primera plantilla blanca-i-vermella. Dani Andreu ha anunciat que la pròxima temporada no seguirà al davant del Primer Equip manresà.