La Generalitat paga més de 13 milions d'euros l'any en lloguers al Bages

El Centre Penitenciari els Lledoners i el Palau de Justícia de Manresa són els equipaments arrendats més cars

28 de maig del 2016
Actualitzat a les 20:24h
El Centre Penitenciari Els Lledoners és l'equipament amb el lloguer més alt del Bages
El Centre Penitenciari Els Lledoners és l'equipament amb el lloguer més alt del Bages | Pere Gendrau
De la proposta dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a 2016 que s'han presentat públicament aquesta darrera setmana, apart del capítol d'inversions, que al Bages deixarà 21,5 milions, també hi ha altres dades importants, com els diners que la Generalitat paga en concepte de lloguers i altres despeses derivades del lloguer a la comarca. I es tracta d'un número que no queda massa lluny del del capítol d'inversions: 13,2 milions d'euros en tot l'any.

La Generalitat té al Bages disset equipaments a lloguer que van des del Centre Penitenciari Els Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, fins al Casal Cívic Pare Ignasi Puig, al barri del Xup. La quantitat exacta pressupostada per al 2016 en concepte d'arrendaments al Bages és de 13.164.246, 15 euros, a la que s'han de sumar 75.257,91 euros més en concepte d'altres despeses, o el què seria el mateix, despeses de comunitat i similars.

Els dos equipaments que costen més són, lògicament, el Centre Penitenciari Lledoners que té un lloguer de gairebé 9 milions (8,97) d'euros l'any, i el Palau de Justícia, l'edifici dels jutjats, a Manresa, amb un lloguer de 2,6 milions d'euros l'any. A l'altra banda hi ha el local del Centre Cívic Pare Ignasi Puig, que té un lloguer anual de 2.357,90 euros, i el local del Centre d'Atenció a Persones amb Discapacitat (CAD) al carrer Flor de Lis, amb un lloguer de 14.192 euros.

Per departaments, Ensenyament és el que té més equipaments a lloguer amb un total de sis començant pels propis Serveis Territorials de la Catalunya Central, a la carretera de Vic de Manresa i cinc centres educatius. La resta estan repartits gairebé a parts iguals entre Salut, Interior, Justícia, Serveis Socials, Agricultura o Empresa i Coneixement.
 

Veure capítol de lloguers en els pressupostos de la Generalitat