Professors d'una universitat brasilera visiten Manresa

Redacció
27 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:34h
Professors de la universitat brasilera UFABC, a Manresa
Professors de la universitat brasilera UFABC, a Manresa | AjM
Convidats per l'Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, dos professors i una professora brasilers de la Universitat Federal d'ABC, ubicada a Santo André, prop de Sao Paulo, van visitar ahir Manresa, on se'ls va donar a conèixer les activitats en valors i cultura de la pau que es desenvolupen a les escoles i instituts de la ciutat.

La visita va consistir en una trobada a la Casa Flors Sirera, on tècniques municipals de Gerència, Turisme i Cooperació van compartir el treball i els projectes que es desenvolupen tant en el marc del projecte Manresa 2022 com dins del Pla de sensibilització. Durant l'intercanvi es va poder compartir la metodologia i projectes que es desenvolupen tant a Sao Paulo com a Manresa.

En el cas Manresa, el treball s'ha exemplificat amb propostes concretes que han sorgit del treball conjunt entre diferents regidories i que tenen com a objectiu adaptar els valors que va transmetre Ignasi de Loiola a la realitat del segle XXI. Una de les propostes que s'han pogut compartir ha estat precisament el projecte Camí del respecte que s'ha portat a terme amb la participació del Consell d'Infants.

La delegació brasilera va continuar la jornada amb una trobada amb el professorat i l'alumnat de l'escola Dominiques, que han compartit la seva experiència pedagògica en la promoció dels drets humans i la Cultura de Pau. Ha estat especialment interessant el fet que els mateixos alumnes dialoguessin amb la delegació i expliquessin directament, tant les activitat que han realitzat durant el curs escolar com el que els hi ha suposat personalment i s'han proposat possibles línies del treball conjunt per intercanviar experiències.

Els professors brasilers van finalitzar la seva estada visitant els espais turístics de la Manresa Ignasiana, sortint des de la Cova i acabant a l'Espai Manresa 1522.