Tardà diu a Moià que «amb els pressupostos tindrem benzina per continuar»

Meritxell Benedí, Joan Tardà i Joan Puigcercós en l'acte celebrat a Moià
Meritxell Benedí, Joan Tardà i Joan Puigcercós en l'acte celebrat a Moià | Xavier Rius
Xavier Rius
27 de maig del 2016
Actualitzat a les 9:34h
"El procés en el que estem cap a la independència és com un cotxe una mica atrotinat, però si aconseguim que el Parlament aprovi els pressupostos tindrem benzina per continuar endavant". Així va definir la situació política actual el diputat i candidat al Congrés per ERC, Joan Tardà, a l'acte que va fer dijous al vespre a l'ateneu La Pòlvora de Moià. Acte preelectoral presentat per la castellterçolenca Meritxell Benedí, també candidata, i en el que també va intervenir, l'exdiputat i exSecretari General d'ERC, Joan Puigcercós.

Davant d'una setantena de persones, Puigcercós, que va ser molts anys diputat a Madrid, va defensar la necessitat que ERC obtingués un bon resultat en aquestes eleccions per poder anar a Madrid amb força. "Estem en un combat amb l'Estat espanyol que ens vol assimilar i fer desaparèixer. Però ara tenim clar l'objectiu, la independència". Per Joan Tardà la independència és a prop perquè mai com ara s'havien donat aquestes dues eines o condicions: "Tenim un govern independentista i una majoria independentista al Parlament". 

El diputat ha assegurat que, tot i que seria millor tenir una majoria més àmplia, el camí dels propers quinze mesos serà que els independentistes guanyin d'aquí quinze mesos les eleccions catalanes, després fer el referèndum de la constitució catalana que s'ha de guanyar millor amb un 60% que amb un 50% dels vots, i finalment proclamar la independència i iniciar una transició en la que les lleis espanyoles continuaran vigents fins que es vagin canviant.

I referint-se als problemes que es donen al Parlament on hi ha una majoria justa de diputats independentistes i les tensions amb la CUP, afirmà que "anem en un cotxe una mica atrotinat, però si aprovem els pressupostos tindrem benzina per continuar endavant". El que no va dir és què passarà si el Parlament no pot aprovar el pressupostos.

Tardà es va vostrar optimista per la viabilitat del camí cap a la independència. Recordà que a Catalunya, malgrat que hagi iniciat aquest camí, la inversió estrangera ha crescut més que mai i advertí dels entrebancs que posarà l'Audiència Nacional i el Tribunal Constitucional, que necessitaran d'accions de desacatament.
Arxivat a