El programa Laboràlia lliura diplomes a 67 estudiants de 4rt d'ESO

Foto de grup dels alumnes que han rebut el diploma del Laboràlia
Foto de grup dels alumnes que han rebut el diploma del Laboràlia | AjM
Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat a les 20:16h
Aquest dijous al migdia ha tingut lloc l'acte que posa el punt i final al programa Laborària d'aquest curs 2015 – 2016. La cloenda s'ha celebrat al Saló de Sessions de la Casa Consistorial i ha comptat amb la presència de la 1ª tinent d'alcalde, Mireia Estefanell; la regidora d'Ocupació, Cristina Cruz; i la directora adjunta dels Serveis Territorials d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Anna Torruella. També hi ha assistit el tècnic dels Serveis d'Ensenyament de la Diputació de Barcelona, Joan Josep Alonso.

Durant l'acte, els 67 alumnes de 4rt d'ESO que han acabat amb èxit la formació que ofereix el programa Laboràlia han anat desfilant un rere l'altre per recollir el diploma que certifica la participació amb èxit en aquests estudis d'inserció laboral.

Estefanell ha donat la benvinguda els assistents i ha cedit la paraula a la regidora Cristina Cruz que ha agraït la seva implicació a tots els professionals dels centres educatius i a tot el personal que ha fet possible la tasca formativa.

Cruz ha posat en valor especialment "els tastets d'oficis que han versat sobre administració i informàtica, perruqueria, decoració, pintura, salut, llauneria, imatge digital i la novetat d'aquest curs que ha estat el taller d'animació sociocultural, molt ben valorat per l'alumnat".

El programa Laboràlia, impulsat per l'Ajuntament de Manresa i l'Àrea d'Educació de la Diputació de Barcelona, té per objectiu promoure que els joves que es troben en el darrer curs de l'ensenyament obligatori completin els estudis secundaris i obtinguin el graduat en ESO, a través d'una adaptació curricular autoritzada pel Departament d'Ensenyament, que inclou el coneixement de diferents oficis.

En el parlament de cloenda, Estefanell ha encoratjat els joves a seguir estudiant i formant-se per afrontar els reptes de futur i entrar en el món laboral.

"L'educació és fonamental pel vostre futur i el nostre", ha sentenciat Estefanell, "Vosaltres sereu el dia de demà els que desenvolupareu les noves idees empresarials i les noves formes de negoci", i amb un argument aristotèlic, la 1a tinent d'alcalde ha remarcat "la importància del compromís de les persones per adquirir coneixements i, així, assolir l'enriquiment individual i social".

Posteriorment, els assistents han visitat l'exposició, a la Sala de Columnes, dels treballs fets pels alumnes durant aquest curs .