Convergència de Moià demana abaixar el cadastre i el govern diu que no pot

La Gerència Regional del Cadastre a Catalunya ha recomanat un coeficient del 0,92, però la seva aplicació significaria l'incompliment del pla d'ajust, segons l'alcalde

Redacció
26 de maig del 2016
Actualitzat a les 11:20h
Convergència de Moià ha entrat una instància a l'Ajuntament per a que des d'intervenció s'emeti informe on s'analitzi les projeccions corresponents per al càlcul de l'IBI després d'aplicar el coeficient de 0,92 que va recomanar la Gerència Regional del Cadastre a Catalunya. Cal recordar que tot i que el cadastre i l'IBI són dues coses diferents, l'IBI és el resultat de l'aplicació d'un tant per cent sobre la base del cadastre.

Tot plegat arriba arran del procediment de regulació cadastral de Moià que va portar a terme la Gerència Regional del Cadastre a Catalunya que va recomanar l'aplicació d'un coeficient de 0,92, o el que és el mateix, aplicar un 8% al cadastre actual. Davant d'aquesta proposta l'Ajuntament ha decidit no contestar i, per tant, no aplicar-la.

Convergència vol que l'Ajuntament apliqui aquesta revisió perquè com recorden "no només afecta al càlcul de l'IBI sinó també a altres taxes i impostos, com tots els que tenen a veure amb traspassos patrimonials".

Molts ajuntaments -aquest mateix mes de maig el de Manresa, per exemple- apliquen la reducció del valor cadastral dels immobles, però després ajusten a l'alça el coeficient de l'IBI per acabar recaptant el mateix d'aquest import. Moià, però, té el coeficient de l'IBI al màxim permès per llei i, per tant, no podria apujar-lo en cas d'abaixar les bases cadastrals per mantenir els mateixos ingressos. "Aquest fet suposaria l'incompliment del pla d'ajust a que es va comprometre el consistori, amb les conseqüències legals que suposaria i amb les noves retallades que s'haurien de portar a terme", ha assegurat l'alcalde del municipi, Dionís Guiteras.
Arxivat a