L'escola ZER Maians crea una campanya de prevenció després de l'incendi d'Òdena

Durant aquest curs els alumnes del centre han rebut la visita de diversos experts que els han ensenyat què no s'ha de fer quan s'és al bosc

25 de maig del 2016
Actualitzat el 26 de maig a les 12:22h
DOCUMENTAL del ZER Maians sobre les conseqüències de l'incendi d'Òdena
DOCUMENTAL del ZER Maians sobre les conseqüències de l'incendi d'Òdena | ZER Maians

DOCUMENTAL del ZER Maians sobre les conseqüències de l'incendi d'Òdena | ZER Maians

Qui no té al cap les imatges colpidores de l'incendi que hi va haver aquest passat estiu entre l'Anoia i el Bages? Qui no va anar a veure, un cop va haver passat, com havia quedat el bosc? Evidentment, les persones que el van viure més d'aprop són les que encara, de tan en tan, tenen flaixos intermitents de les flames descontrolades que envaïen la zona boscosa i que semblava que no tenien intenció d'aturar-se. Algunes d'elles són els alumnes de l'escola ZER Maians que van veure, des de la llunyania, com el bosc del voltant de l'escola quedava reduït només a cendra.

És per això, i amb l'objectiu que una catàstrofe com la que van viure aquestes dues comarques de la Catalunya Central no es torni a repetir, que els estudiants d'aquest centre educatiu bagenc van començar, a principi de curs, el projecte anomenat "I ara què?", que els va ajudar a entendre com es creaven els incendis, què s'havia de fer per evitar-los i quines eines tenen a l'abast per cuidar i estimar la naturalesa que els envolta.

Amb l'ajuda inestimable d'Alícia Benito -estudiant de 4t curs d'Educació Primària que va fer les pràctiques a l'escola en qüestió- els alumnes del centre han gravat un spot publicitari i un petit documental on expliquen la seva experiència durant l'incendi d'Òdena i tot el que han après durant el curs sobre com es pot evitar que una desgràcia així torni a succeir.