Jaume Arnau: «Estic molt content, però no havíem d'arribar a aquest extrem»

El president de Bàsquet Manresa explica, en una breu entrevista de Xavier Sucarrats, com va viure la darrera jornada a Vitòria

23 de maig del 2016
Actualitzat a les 22:48h
Jaume Arnau, president del Bàsquet Manresa
Jaume Arnau, president del Bàsquet Manresa | Arxiu
Quines són les sensacions del president de Bàsquet Manresa quan ja ha passat més d'un dia des de la salvació?

Tinc una doble sensació. Per una banda, òbviament, estic molt content perquè hem aconseguit la salvació. Però per l'altra, tinc un sentiment una mica contrari que em fa pensar que no havíem d'arribar a aquest extrem. L'equip i el club han treballat per haver-ho deixat enllestit abans. Fins i tot a Vitòria podíem haver guanyat i no salvar-nos per demèrit d'Estudiantes. Però en definitiva, hem aconseguit el què volíem i estem contents.

Com se'n va assabentar Jaume Arnau de la derrota d'Estudiantes?

Per la reacció del públic. Ho anava seguint per l'app de la lliga ACB a través del mòbil. En aquell moment, el Guipúscoa guanyava de dos i tenia la pilota l'Estudiantes. Tenia els nervis a flor de pell. I amb aquestes, la gent ho comença a celebrar. Vaig pensar, però què diuen? Encara no ha acabat. Però els equivocats érem nosaltres perquè ells ho sentien per la ràdio i anaven a temps real.

Quina va ser la reacció: començar a saltar per la llotja o haver-se de contenir per la posició que ocupava?

La meva reacció va ser tapar-me la cara i estar tres minuts plorant. Fins que el president del Baskonia em va felicitar. Tots els directius i socis que hi havia per allà van estar molt afectuosos amb mi. Després ja vaig baixar als vestidors. Però primer, vaig treure tota la tensió acumulada, sobretot la de la darrera setmana. 

La permanència deu ser clau per a la viabilitat del club.

No creguis. Estar a l'ACB també és un tema d'orgull, als que ens agrada la competició volem estar a dalt de tot. A la LEB es cobra menys i es gasta menys. S'entra en una nova dimensió. El que sí podria perillar seria pagar el deute que tenim. El gran esforç d'aquesta temporada és pagar tota la gent que tenim però també fer front al deute. Perquè els deutes s'han de pagar. I Manresa els paga.

Veu presentar un pressupost per aquesta temporada però després hi ha hagut ajustaments. Això us farà anar gaire malament?

No. Abans també van marxar Jermaine Thomas i Ricki Sánchez i vam negociar bé amb ells. Després venen jugadors però alguns només per un mes. Les segones parts de les lligues acostumen a ser més bones. Molts equips, a principi de temporada no fitxen el millor perquè miren els pressupostos. En canvi, els darreres mesos et pots permetre fitxar bons jugadors que tenen fitxes més altes perquè només l'has de pagar un, dos o tres mesos. Nosaltres al Nemanja (Jaramaz) només l'hem tingut un mes. 

I ara, començar a pencar per la temporada que ve i intentar patir una mica menys

M'agradaria no patir tant. Per la meva salut i per la de tothom. De fet, ja ens hi hem posat.
Arxivat a