Alumnes d'Alemanya, Eslovàquia i Itàlia fan estada d'Erasmus+ a Manresa

Els alumnes de l'Erasmus+ en una foto a les escales de Crist Rei
Els alumnes de l'Erasmus+ en una foto a les escales de Crist Rei | Pius Font i Quer
Redacció
23 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:21h
Manresa ha vist com l'alberg del Carme acollia 24 alumnes d'Alemanya, Itàlia i Eslovàquia, acompanyats de 7 professors, que participen al programa Erasmus+ amb alumnes de l'Institut Pius Font i Quer.

El el marc europeu Erasmus+, l'Institut Pius Font i Quer està treballant en un projecte de la matèria optativa d'Emprenedoria de 3r d'ESO. El projecte consisteix, entre d'altres coses, en la creació d'empreses cooperatives per part d'alumnes compresos entre 15 i 18 anys. Es tracta d'un projecte internacional anomenat Young European Cooperatives (YEC).

Aquest projecte té una durada de tres cursos i, junt amb l'institut manresà, hi participen instituts de Duisburg (Alemanya), Banská Bystrica (Eslovàquia) i Sant'Agata di Militello (Itàlia). Via telemàtica, els alumnes i professors dels diferents instituts treballen el projecte per tal de portar endavant un treball cooperatiu i obtenir resultats aplicables a la vida real. Els projectes que treballen enguany pretenen la creació de cooperatives relacionades amb el camp de l'oci, el turisme i el món esportiu.

Dins del projecte es fan una sèrie de trobades multilaterals en els diferents països i, en aquesta ocasió, es van trobar tots a Manresa del 8 de maig al 13 de maig. Durant les trobades es pretén posar en contacte als alumnes que mai s'han vist personalment per tal que continuïn amb la feina de forma presencial i creïn lligams més forts. Del 18 al 22 d'abril, l'alumnat manresà va participar a la trobada d'Eslovàquia.

Els alumnes i professors que han fet estada a Manresa han compaginat les jornades de treball amb visites i tallers a Món Sant Benet i Alícia, l'Oller del Mas, Olis ecològics MigJorn i Semen Cardona. També han participat en sortides i activitats lúdiques a Barcelona, Cardona i Montserrat, fent visites a diferents espais d'interès cultural i pedagògic en cada un dels llocs. Els nois i noies, amb els seus professors, també van visitar indrets d'interès turístic i cultural a la ciutat en la que han estat acollits, des de la Seu de Manresa al carrer del Balç, els diferents indrets de la Ruta Ignasiana, i també van practicar esports d'aigua al Parc de l'Agulla.