L'ICL Manresa cau a Vitòria però es manté a l'ACB (83-80)

El bon partit dels manresans no té el premi del triomf però el Movistar Estudiantes no ho sap aprofitar i es deixa remuntar pel Retabec.es Guipúscoa

22 de maig del 2016
Actualitzat el 23 de maig a les 12:52h
VÍDEO Ibon Navarro no pot evitar les llàgrimes al finalitzar el partit
VÍDEO Ibon Navarro no pot evitar les llàgrimes al finalitzar el partit | ACB
Mai una derrota havia estat tan dolça. La matinal al Buesa Arena ha tingut de tot: patiments, nervis, lluita, moments de pessimisme i un desenllaç que cinc minuts abans d'acabar la temporada semblava impossible. El Movistar Estudiantes tenia el peu al coll al Retabec.es Guipúscoa. Però no l'ha rematat. Jordi Grimau i companyia han repetit l'actuació del Nou Congost amb una remuntada increïble. Aquest marcador permet l'ICL Manresa seguir un any més a la lliga Endesa malgrat que el seu bon partit no ha tingut el premi de la victòria. Hauria estat molt cruel que un equip que no havia estat mai en zona de descens hagués caigut a l'infern al darrer moment. Els 200 seguidors desplaçats des del Bages ho han celebrat segons abans de la fi de partit a Vitòria, un segons ja intranscendents. Com ho han fet els jugadors a la pista. Una permanència bé s'ho val. Ibon Navarro haurà marxat feliç de la seva ciutat.

El partit en sí, ha estat d'aquells que generen afició. D'aquells que els aficionats neutrals poden gaudir com a autèntics animals. L'intercanvi de cops ha estat constant. L'ICL Manresa no ha abaixat el cap en cap instant i les sensacions que hagués pogut vèncer hi han sigut molts minuts. El Laboral Kutxa ha guanyat per la qualitat individual d'uns jugadors que l'han clavat al moment oportú. L'equip de gala ha estat novament el titular. Je'Kel Foster, Chase Simon, Marius Grigonis, Patrik Auda i Dejan Musli s'han enfrontat a Darius Adams, Davis Bertrans, Adam Hanga, Kum Tillie i Ilimane Diop. Musli, MVP de la temporada, i Adams han estat els primer protagonistes. El pivot serbi compensava el mal percentatge de llançament triples dels manresans. La bona actitud defensiva i el domini al rebot defensiu no deixaven marxar els locals al marcador (9-9, minut 5). Amb les primeres rotacions semblava que es podia decantar el partit per la via ràpida a favor dels interessos vitorians. Però no. Entre Juan José García, Nemanja Jaramaz i Álex Hernández han aixecat el seu equip amb un 0-11 que canviava la cara. Primer match ball salvat. Mike James ha trencat el parcial però Jaramaz ha anotat sobre el límit dels deu primers minuts (15-22, fi primer quart). El Laboral Kutxa ha intensificat la seva defensa i als manresans els costava més anotar. Afortunadament, el rebot defensiu seguia sota control manresà. Mica en mica, però, el marge s'ha anat reduint. I un triple d'Adams capgirava el marcador (28-27, minut 15). Navarro ha demanat temps mort. Un nou moment crític que ha aturat Román Montañez amb un 3+1. Segon match ball salvat. Fins al final de la primera part, l'emoció ha estat màxima. Un triple d'Alberto Corbacho avançava el Laboral Kutxa. Dos tirs lliures de Simon ho reduïen a la mínima expressió al descans (36-35).

Els vitorians han sortit molt endollats dels vestidors. Dos atacs i dos triples. Musli i Foster intentaven sostenir l'ICL Manresa. Tercer match ball salvat. Una antiesportiva assenyalada a Bertrans ha donat una nova vida als manresans, que han passat de perdre de cinc a guanyar de quatre (44-48, minut 25). Perasovic decidia aturar el partit. Els locals han tallat la sagnia que estaven patint. Novament, el marcador ha estat molt comprimit. Simon ha estat un dels jugadors més productius en uns minuts on l'ICL Manresa jugava amb la segona unitat. Amb els suplents, l'equip bagenc ha arribat al final de tercer quart per endavant al marcador (54-56). El nord-americà seguia carregant el seu equip a les seves espatlles. Pels vitorians, James ha pres el relleu a Adams. Tot solet, el base local ha sumat dos triples seguits que donaven de nou la volta al marcador (64-61, minut 33). En aquesta ocasió, ha estat Grigonis qui ha tallat la mala dinàmica des de més enllà de 6,75. Una jugada de sis punts a favor de Laboral Kutxa ha estat un cop molt dur. James ha sumat un nou triple. Musli ha comés personal. I Tillie també ha anotat de tres (72-66, minut 35). L'ICL s'ha tornat a aixecar. Sis tirs lliures seguits empataven per enèsima vegada. Quart match ball salvat. Dos nous triples del Laboral Kutxa ho posaven muntanya amunt. Foster donava el darrer bri d'esperança. Simon ha tingut opció d'empatar però ha errat el tir. Ja a la desesperada, l'ICL Manresa ha comès una personal sobre Bourussis, que només ha anotat un llançament. Grigonis ho reduïa a la mínima expressió abans que el grec de Laboral Kutxa anotés, ara sí, els dos llançaments (83-80, minut 40). Navarro ha demanat temps mort per preparar la jugada que busqués la pròrroga. En aquells moments, la bona nova procedent de Guipúscoa havia arribat a la banqueta. Foster ha perdut la pilota més irrellevant de la temporada. El Laboral Kutxa no ha intentat jugar de banda ni l'ICL Manresa recuperar la pilota. L'objectiu de la temporada ja estava acomplert.

D'aquesta forma, l'ICL Manresa acaba la temporada amb deu victòries i vint-i-quatre derrotes. Ni haver estat inconsistents al Nou Congost, amb només quatre victòries, ni una ratxa de sis derrotes seguides han tombat els manresans, que seran setzens. Ara arribaran totes les especulacions sobre cànons inassumibles, despatxos i altres comentaris típics de les properes setmanes. Per sort, a l'ICL Manresa no l'hi trobaran.

Aquest dilluns, a 2/4 de 8 del vespre, jugadors, tècnics i directius de l'ICL Manresa celebraran amb els seus aficionats al pati del Kursaal de Manresa la permanència aconseguida en la darrera jornada.