Empar Moliner protagonitza la darrera sessió del Club de Lectura de Súria

L'escriptora Empar Moliner i el coordinador del Club de Lectura, Ramon Garcia
L'escriptora Empar Moliner i el coordinador del Club de Lectura, Ramon Garcia | AjSú
Redacció
21 de maig del 2016
Actualitzat a les 0:20h
La coneguda escriptora Empar Moliner va protagonitzar la darrera sessió del Club de Lectura de la Biblioteca Pública de Súria amb motiu de la publicació del seu últim llibre 'Tot això ho faig perquè tinc molta por'. L'acte, celebrat dimecres 18 de maig, va reunir més d'una quarantena de persones.

Empar Moliner va parlar, entre d'altres temes, de la seva darrera obra, les seves influències literàries i la situació de la llengua catalana, amb el to col·loquial, planer, àgil i directe que caracteritza les seves intervencions televisives i buscant un diàleg constant amb les persones assistents.

En el transcurs de l'acte, va elogiar l'activitat dels clubs de lectura, animant tothom a llegir i a compartir amb els altres les pròpies experiències lectores. L'escriptora de Santa Eulàlia de Ronçana va afegir que cal "escriure amb l'ànima", pensant en arribar "a aquest lector ideal que tu esperes".

Segons Empar Moliner, la literatura en català viu un bon moment, amb "llibres molt interessants" i propostes literàries "meravelloses". Malgrat això, va lamentar l'empobriment del català parlat, un fenomen que es percep amb més intensitat a Barcelona i la seva àrea d'influència més propera.

L'acte va començar amb unes paraules del coordinador del Club de Lectura, Ramon Garcia. A més de destacar "l'ofici" de l'escriptora convidada, Ramon Garcia també es va referir a la visió "sarcàstica i tendre" que caracteritza l'obra d'Empar Moliner, incloenthi el seu darrer llibre.

La trobada amb Empar Moliner va ser organitzada per la Biblioteca Pública, amb el suport de l'Ajuntament de Súria, la Diputació de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes.

En els darrers anys, el Club de Lectura de la Biblioteca Pública de Súria ha estat visitat per altres destacats escriptors, com Ramon Solsona i Sebastià Alzamora.
Arxivat a