L'Ateneu santpedorenc Ca la Teia celebrarà el seu primer any de vida aquest dissabte

Es durà a terme un tast de cerveses artesanes i un concert

Redacció
19 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:25h
Aquest dissabte 21 de maig tindrà lloc a l'Ateneu Popular Ca la Teia de Santpedor (carrer del Mig s/n) un petit acte per celebrar que l'Assemblea de l'Ateneu fa un any que disposa d'un espai propi, autogestionat i obert al poble. 

L'acte consistirà en un tast de cerveses artesanes santpedorenques que començarà a dos quarts de deu del vespre impartit per la cerveseria Grenyut, seguit d'un concert que tindrà lloc a les onze de la nit i que anirà a càrrec de dos grups formats pels components de Séptimo-A: el grup de reggae Rastaflaires i el grup de rumba i flamenco La Zarigüella. 

El tast, que tindrà un preu de 7 euros, estarà integrat per cinc cerveses i un entrepà de botifarra, que també es podrà adquirir sense participar del tast. El tiquet es podrà comprar el mateix dia però també es pot adquirir anticipadament enviant un missatge privat a la pàgina de Facebook de l'entitat.


Ca la Teia

La primavera del 2013 diversos col·lectius i entitats del poble van iniciar, per voluntat pròpia, un procés participatiu i assembleari de debat per tal d'unir les reivindicacions que tenien. D'allà en va sorgir l'assemblea de l'Ateneu. A partir de llavors, es va estar consensuant durant gairebé un any un projecte de base per tal de crear un ateneu a Santpedor. Després de diversos mesos de reunions amb l'Ajuntament, "tota possibilitat d'oferir a Santpedor un espai autogestionat per a col·lectius, entitats i persones es va veure truncat per la manca d'implicació de la institució", expliquen els membres de l'entitat, que manifesten que "degut a la falta de confiança que va causar aquest fet, i entenent que l'alliberament d'espais és una acció que emmiralla els objectius que teníem com a entitats i col·lectius de recuperar un punt de trobada on dur a terme els nostres projectes i activitats, l'abril del 2015, l'assemblea de l'Ateneu vam alliberar un edifici abandonat per tal de crear-hi l'Ateneu Popular Ca la Teia". 

D'ençà d'aquest alliberament, que es va fer efectiu el mes d'abril del 2015, entitats i col·lectius del poble han trobat un lloc on reunir-se de forma permanent i organitzar-hi un gran nombre d'actes, com ara concerts, xerrades, tallers, sopars, espectacles teatrals o passis d'audiovisuals. Centenars de persones ja s'hi han acostat per assistir a algun acte, o bé simplement per passar una bona estona un divendres o dissabte al vespre. 

Durant aquest any de vida també han sorgit noves iniciatives, com el Curs de guitarra gratuït; les emissions dels capítols de "Joc de Trons" de cada dilluns , o els recents creats Curs de costura gratuït i el Cor Femení, que també donen vida a l'Ateneu entre setmana, igual que la cooperativa ecològica La Granera, que cada dimarts l'utilitza per repartir els seus productes. 

Actualment, l'Assemblea de l'Ateneu està formada per un conjunt de persones a títol individual i les entitats i col·lectius La Granera, Les Gralleres, la Colla Bastonera Picarols de Santpedor, El Graner i l'Esplai GEPS, que es troben els diumenges per tal de gestionar l'espai. Altres entitats com els Castellers de Santpedor i els Bous de Foc també han utilitzat l'espai. 
Arxivat a