ERC Balsareny, en contra de les pròrrogues del servei de neteja al poble

Els republicans consideren que cal extingir el contracte actual que data de 2002, i obrir un nou concurs

Redacció
10 de maig del 2016
Actualitzat a les 10:19h
El grup municipal d'ERC a Balsareny es va posar en el darrer ple a la pròrroga dels convenis de neteja i de recollida de deixalles amb l'empresa Transvinyots, SL, que GdB i CDC van aprovar per a un any, fins a l'1 de maig de 2017, amb un cost de 75.500 euros per la recollida de deixalles i 60.200 euros per la neteja viària. Els republicans consideren que no té sentit que el conveni es vagi prorrogant des de 2007 -el contracte data de 2002- sense fer concurs públic.

ERC Balsareny va manifestar al Ple la seva oposició argumentant que ambdós contractes fa temps que no s'adeqüen a la normativa de contractació pública. Aquest fet suposa, per exemple, que actualment la durada d'aquests dos contractes pugui allargar-se fins als 25 anys i, per contra, "si estiguessin ben qualificats tindrien una durada màxima de 6 anys".

Per altra banda, ERC també va posar de manifest els "continus incompliments" del contracte per part de l'empresa i la "falta de control" per part de l’Ajuntament. Per últim, els republicans van mostrar els seus dubtes sobre la possibilitat de la pròrroga, ja que a partir de la Llei 53/1999 el plec de clàusules que regeixen els contractes han de determinar la possible pròrroga i el seu abast, "cosa que no consta en cap dels dos contractes".

ERC considera que l'Ajuntament de Balsareny està fent "un abús" en l'ús d'aquestes pròrrogues, "que suposen una desnaturalització d'aquest instrument", cosa per la qual demana l'extinció del conveni i l'obertura d'un procés concursal nou.