Arriba la «Manresa Street Night», una cursa nocturna que recorrerà el Barri Antic

La competició tindrà lloc el dissabte 4 de juny i consta de dues modalitats, una prova de 5 i una de 10 quilòmetres

La 'Manresa Street Night'  permetrà els corredors resseguir la petjada de Sant Ignasi a la ciutat
La 'Manresa Street Night' permetrà els corredors resseguir la petjada de Sant Ignasi a la ciutat | AjM
Redacció
09 de maig del 2016
Actualitzat a les 16:38h
El dissabte 4 de juny a les nou del vespre, Manresa donarà el tret de sortida a la seva primera cursa nocturna, la "Manresa Street Night". Es tracta d'una proposta lúdica i esportiva organitzada conjuntament pel Club de Fitness Cube i l'Ajuntament de Manresa, i amb el suport de l'associació de nova creació L'Antic.

La "Manresa Street Night" ha estat presentada aquest dilluns al matí en roda de premsa pel regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, i pels responsables del grup Cube, Jaume Arimany i Lluís Serracarbassa. També els acompanyaven representants dels diferents patrocinadors.

El regidor d'Esports, Jordi Serracanta, ha destacat "la importància de la col·laboració pública i privada per dur a terme iniciatives que pugui gaudir tota la ciutadania".  En aquest cas, concretament, el regidor ha posat molt èmfasi en què "aquest certament representa una aposta clara de l'equip de govern per tal de dinamitzar econòmicament i revitalitzar el Barri Antic de la ciutat a través de l'esport".

Serracanta ha explicat que "en paral·lel a la prova esportiva, l'associació recent creada, L'Antic, té previst organitzar una sèrie d'actes lúdics per fer que l'esport bulli durant la jornada del 4 de juny".

Per la seva banda, Jaume Arimany ha posat en relleu que "l'objectiu és que hi hagi molts corredors i que les persones que no prenguin part en la cursa surtin al carrer igualment a fruir de l'ambient i dels actes diversos que s'hi organitzin".

Arimany ha remarcat que, "aprofitant la celebració de Manresa 2022 que commemora el 500 aniversari de l'estada de sant Ignasi de Loiola a Manresa, s'ha dissenyat un traçat que permetrà els corredors resseguir la petjada de Sant Ignasi a la ciutat passant per indrets tant emblemàtics com La Cova, la Seu, Pont Vell o el carrer Sant Ignasi Malalt.

El representant de Cube ha donat "les gràcies als patrocinadors: Grup Santasusana, Renault i Inprovor, sense els quals aquest esdeveniment no seria possible".

Cursa de 5 i de 10 quilòmetres

Hi haurà dos tipus de modalitats: una cursa popular de 5 i una de 10 quilòmetres, la característica principal de les quals és que es tracta d'un circuit 100% urbà que transcorre pel Centre Històric de la ciutat.

El recorregut del circuit de 10 quilòmetres sortirà des de Crist Rei i passarà pel passeig Pere III, muralla Sant Francesc, Basílica de la Seu, carrer Santa Llúcia, La Cova de Sant Ignasi, Pont Vell, plaça de la Reforma, via Sant Ignasi, carrer Sobrerroca, carrer Sant Miquel, carrer Nou, plaça Sant Domènec, carrer del Born, plaça Gispert i arribada a la plaça Major.

Hi haurà servei de dutxes i guarda roba al Club de Fitness Duo.

Obsequis

Tots els inscrits a la "Manresa Street Night" rebran una samarreta tècnica de regal en el moment de recollir el dorsal i el xip. Igualment, als participants que creuin la meta se'ls obsequiarà amb la bossa del corredor amb regals cortesia dels diversos col·laboradors. A més, també hi haurà sorteig de productes i serveis cedits pels col·laboradors de la cursa.

Inscripcions i preus

El preu de la inscripció́ a la cursa és el mateix tant per la modalitat de 5 com per la de 10 quilòmetres i varia segons la data en què es faci efectiva i segons si s'és o no, soci del Cube. En el cas de ser-ho i de fer la inscripció abans del 22 de maig, el preu a pagar serà de 14 euros si no es disposa de xip, i de 12 si el participant en té. Si la inscripció es fa efectiva a partir del dia 23, hauran de pagar 18 els que hagin de llogar xip, i 16 els que ja en tinguin.

Els no abonats al gimnàs manresà hauran de pagar, si s'inscriuen abans del dia 22 de maig, 14 euros en el cas de tenir xip, i 16 en el cas de no tenir-ne. Si la inscripció la formalitzen a partir del dia 23, els que necessitin xip hauran de pagar 18 euros i els que ja el portin de casa, 16.

El període d'inscripció́ ja està obert, i els atletes la podran fer efectiva via online, clicant aquí, o de forma presencial als dos centres del Grup Cube: Cube Fitness Club i Club Duo.

El termini d'inscripcions es tancarà quan s'arribi a 999 persones apuntades.

El dorsal i el xip de lloguer es podran recollir a partir de les vuit del matí del mateix dia 4 de Juny al Club de Fitness Duo.