L'Estany programa un taller sobre l'activisme de les dones al món local

Es durà a terme aquest divendres a les sis de la tarda a la Sala Polivalent de la Casa de Cultura

Redacció
03 de maig del 2016
Actualitzat a les 12:36h
Aquest divendres 6 de maig, la Casa de Cultura de l'Estany ha programat el taller "Dones, constructores de comunitat. Una aproximació a la participació i activisme de les dones al món local", que començarà a les sis de la tarda i anirà a càrrec d'Elba Salas Mansilla, periodista i cofundadora de La Ciutat Invisible, un projecte cooperatiu i autogestionari que té com a objectiu la construcció d'alternatives laborals al treball que imposa el sistema econòmic capitalista i que té per objectiu difondre continguts crítics que impulsin processos de transformació política i social.

El taller, que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Barcelona, vol fer visibles les aportacions i espais de participació de les dones a la vida associativa dels barris i pobles i, alhora, investigar com es gestiona la dimensió afectiva i relacional en aquests projectes col·lectius. Al llarg de tres hores i mitjançant una dinàmica, s'intentarà respondre preguntes com ¿On participem, les dones? ¿Què ens aporta la vida en col·lectiu? ¿Què hi trobem a faltar? ¿Què hi aportem cadascuna de nosaltres? ¿Com ens cuidem? o ¿Per on podem començar a millorar la nostra vida en col·lectiu?

En primer lloc, la dinàmica consistirà en l'ús de paperogràfs i post-it per a l'elaboració d'un mapa visual de participació en què s'abordin qüestions relatives a la divisió sexual del treball i les especialitzacions de gènere en el món associatiu. En segon lloc, i en grups de treball més reduïts, les persones participants posaran en comú les seves experiències de vida col·lectiva des d'una perspectiva vivencial, i les estratègies desplegades per a una participació més inclusiva i equitativa.

Aquesta activitat, gratuïta, és una acció del Pla d'Igualtat Intern de l'Ajuntament de l'Estany i és oberta tan a dones com a homes.