El PP de Sant Joan considera que el cost de l'escola de música és insostenible

Josep Lluís Javaloyes considera que "l'ajuntament no ha de pagar aquest servei. Si la música és una prioritat educativa, que es faci a l'escola, i si és optatiu, doncs no ha de ser finançat amb diners de tothom"

Redacció
02 de maig del 2016
Actualitzat a les 21:04h
El portaveu del Grup Municipal del Partit Popular a Sant Joan de Vilatorrada, Josep Lluís Javaloyes, considera que l'escola de música municipal, "és un servei insostenible per al municipi".

El portaveu Popular que creu que "l'escola ha de servir per donar un servei al ciutadà i no per crear un sistema clientelar" ha manifestat que "alguna cosa no s'està fent bé des de l'ajuntament. Tot i que entén que l'escola de música municipal, és un referent de la difusió de la cultura del municipi, model de cohesió social pels nens i nens, amb una oferta d'educació musical amplia i variada, no hauria de tenir un cost deficitari per l'ajuntament, inassumible econòmicament, de més de 230.000 euros cada any". 

"El servei que ofereix actualment l'escola no és sostenible, ja que no s'adequa als ingressos del municipi". Per això Javaloyes creu que l'ajuntament, no té per què pagar aquest servei. "Si la música és una prioritat educativa, que es faci a l'escola, i si és optatiu, doncs no s'ha de finançar amb diners de tothom" Tanmateix per Javaloyes afirma que amb aquests 230.000 euros a l'any, es podrien destinar a despesa social, ajuts, o plans d'ocupació entre altres prioritats. 

El portaveu Popular ha recordat que el seu grup municipal, ja va presentar el juliol de 2015 una moció de millora del finançament de les escoles municipals, on  es demanava que l'aportació que fa l'ajuntament als alumnes que no estan empadronats al municipi, la facin els ajuntaments dels pobles o ciutats d'origen de l'alumne, però va ser rebutjada. Segons explica Javaloyes, amb aquesta mesura "el municipi s'hauria pogut estalviar 124.000 euros, que ara estem pagant entre tots els habitants de Sant Joan" ha conclòs.