Sant Salvador de Guardiola homenatja la gent gran amb un dinar amb 500 persones

El dinar amb la gent gran s'ha celebrat al pavelló de Sant Salvador de Guardiola
El dinar amb la gent gran s'ha celebrat al pavelló de Sant Salvador de Guardiola | AjSSG
Redacció
23 d'abril del 2016
Actualitzat a les 23:09h
El pavelló poliesportiu municipal de Sant Salvador de Guardiola s'ha tornat a vestir de gala aquest dissabte per acollir les prop de 500 persones que enguany han participat la Festa d'Homenatge a la Gent Gran que anualment organitza l'ajuntament durant les festes de Sant Marc, que es celebren aquest dies. L'acte inclou el reconeixement a l'avi i l'àvia de més edat del municipi, distinció que enguany s'ha concedit a Joan Picart, pels seus 100 anys, i a Manuela Roncero, de 95. 

L'alcalde de Sant Salvador de Guardiola ha destacat el paper fonamental de la gent gran "pels valors que ens aporten" i ha reivindicat un esforç d'atenció col·lectiu per tal de garantir "que cap persona gran del nostre poble estigui desprotegida". Albert Miralda ha recordat davant els prop de 500 comensals que han participat al dinar de germanor, aquest migdia, els recursos assistencials que l'ajuntament "posa a disposició de totes aquelles persones que els necessitin", des del Centre de Dia del Calvet, fins al Servei d'Atenció Domiciliària i el servei de Teleassistència, per a persones grans que viuen soles.

L'alcalde guardiolenc ha insistit en el fet que "només fent aquesta xarxa i tenint cura dels altres podrem conservar els valors que ens distingeixen com a poble, que tenim el privilegi de conservar i que ens fan a tots més persones".

Albert Miralda s'ha adreçat al públic després de l'homenatge a l'avi i l'àvia de més edat de Sant Salvador de Guardiola: Joan Picart, que ja va rebre aquesta distinció l'any passat, i que aquest agost farà 101 anys, i Manuela Roncero que, amb els seus 95 anys, és l'àvia més gran del municipi. L'homenatjada no ha pogut assistir a l'acte i ha estat el seu fill l'encarregat de recollir el ram de flors que alcalde i regidora de Cultura han entregat als homenatjats després de tallar simbòlicament el pastís gegant amb el qual s'ha posat el punt i final a l'àpat de germanor. 

El servei ha anat a càrrec dels nens i nenes de 6è de primària de l'Escola Montserrat que, al final del mateix, han presentat l'Auca dedicada a la gent gran que han treballat al centre. La d'enguany ha estat la 22a edició de la Festa d'Homenatge a la Gent Gran que s'ha celebrat a Sant Salvador de Guardiola. La celebració forma part del programa de la Festa de Sant Marc que demà tindrà el seu punt àlgid amb la Fira, dedicada al Pa i el Vi. 

El nou format de la fira es va estrenar l'any passat amb parades de productes agroalimentaris i degustació de productes artesanals maridats amb vins a banda dels tastos que es podran fer a les diferents parades del mercat, situades al carrer de la Creu. L'espai de fira gaudirà també d'un concert de jazz, a càrrec de Bages Jazz Collective, i d'una mostra d'arts i oficis antics relacionats amb la vinya, el vi i el pa.

Entre les activitats més singulars s'hi podran veure un boter, un bufador de vidre i una premsa de vi on s'hi farà una premsada de pomes perquè el públic en pugui tastar el suc.