El Moianès celebra el seu primer aniversari com a comarca amb un acte a Castellterçol

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, durant l'acte del 1r aniversari del Consell Comarcal del Moianès
La consellera de Governació, Meritxell Borràs, durant l'acte del 1r aniversari del Consell Comarcal del Moianès | Xavier Rius
Xavier Rius Sant
23 d'abril del 2016
Actualitzat a les 22:45h
El Moianès ha celebrat aquest dissabte el primer aniversari de reconeixement com a comarca, precisament amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya del 23 d'abril de 2015. L'acte s'ha portat a terme a Can Recader de Castellterçol.

Ha obert els parlaments l'alcalde amfitrió, de Castellterçol, Isaac Burgos. Tot seguit, ha parlat el president del Consell Comarcal i alcalde de Moià, Dionís Guiteras, que ha assegurat que la constitució de la comarca "s'està fent com calia", i la mostra d'això és que la gent no ha notat cap diferència de quan els municipis pertanyien a Osona, Vallès Oriental i el Bages. També ha recordat, com a diputat al Parlament de la passada legislatura, el treball fet pels diputats que van formar part de la ponència de creació de la comarca. També ha intervingut l'alcaldessa de Sant Quirze, Anna Guixà, que s'ha referit a la tasca que ha de fer el Consell Comarcal a mida que es vagi desplegant, i els avantatges que aportarà als municipis "en temes de gestió, sigui en la millora de camins, de tècnics i de serveis". Finalment ha intervingut la consellera de Governació de la Generalitat, Meritxell Borràs, que ha refermat el compromís de la Generalitat en el desplegament de la nova comarca. 

Prèviament s'havien fet actuacions musicals, de dansa, lectura de textos referents al Moainès i l'actuació del Falcons de Castellcir, si bé la pluja ha obligat a escurçar-ho.

A l'acte també hi han estat presents diversos exalcaldes de Moià, Castellterçol i Santa Maria d'Oló, així com la delegada de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i el diputat de Junts pels Sí per Convergència, David Bonvehí.
Arxivat a