Sant Fruitós posa a la venda «Sala i Ricardis i les fàbriques tèxtils»

L'Ajuntament edita el 13è volum de la col·lecció Sala i Ricardis i transporta els personatges a l'època d'esplendor al municipi de les fàbriques tèxtils

Redacció
22 d'abril del 2016
Actualitzat a les 2:16h
Coincidint amb la diada de Sant Jordi, l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages presenta el conte Sala i Ricardis i les fàbriques tèxtils. Aquesta 13ena edició ens remunta a mitjans del segle XX, quan les fàbriques tèxtils a Sant Fruitós de Bages eren el motor industrial i econòmic més important del municipi. A través de les aventures de Sala i Ricardis, els nobles fundadors de Sant Benet de Bages, els infants coneixen, edició rere edició, la història del seu municipi. En aquest cas, apareixen 2 nous personatges que els més xics ja coneixen de la Festa Major Infantil del municipi: el Fruitós, el pagès i la Nita la teixidora. Aquest seria el matrimoni típic i més habitual al municipi des de finals segle XIX fins quasi la primera meitat del Segle XX.

Com a novetats d'enguany destaca la narració del conte a càrrec de Maria Navarrete. La representació es durà a terme aquest divendres 22 d'abril a les 7 de la tarda. Després de la narració, els santfruitosencs creadors del conte (Rosa Camprubí, Galdric Sala i Pep Creus) explicaran als assistents com ha estat el procés creatiu del conte i faran signatures a tothom qui ho desitgi.

L'altra novetat destacada d'aquest any és que s'ha editat una edició reduïda de la història amb els dibuixos preparats per ser pintats pels més petits.

Els exemplars disponibles es podran adquirir el dia de la presentació i posteriorment a l'àrea de cultura de l'Ajuntament, a la llibreria Ferrer de Sant Fruitós de Bages i a Món Sant Benet.