Una associació LGTB demana a Moià més accions contra l'homofòbia

Redacció
19 d'abril del 2016
Actualitzat a les 19:23h
Bandera de l'arc de Sant Martí
Bandera de l'arc de Sant Martí
L'associació LGTB Talcomsom ha enviat una instància a l'Ajuntament de Moià, amb tota una sèrie de propostes per actuar contra l'homofòbia. Són, segons han indicat a través d'un comunicat, accions concretes, d'implementació senzilla i a cost reduït per tal de facilitar un primer pas cap a la implementació de la Llei 11/2014, que es va aprovar el 10 d'octubre al Parlament de Catalunya contra l'homofòbia. 

Entre aquestes, es troba millorar la coneixença de la realitat LGTB per part dels agents de seguretat i el personal municipal; així com l'obligació d'actuar contra qualsevol cas de discriminació. A més, també es demana que, si es detecten casos, es comuniquin a l'observatori contra l'homofòbia per tal de poder-los comptabilitzar. 

Pel que fa als serveis d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament, que es fomenti i faciliti informació, i que el mateix personal municipal assisteixi a cursos d'àmbit LGTB. Talcomsom també considera important que tots els formularis municipals tinguin una postura neutra, evitant l'heteronormativitat, que a les biblioteques municipals no hi hagi llibres homofòbics o transfòbics, i que els mitjans de comunicació públics vetllin per la igualtat. 

En l'àmbit de l'esport, un dels més complicats, creuen que s'hauria de conscienciar sobre la no utilització d'expressions homofòbiques, així com instar els equips a aplicar la tolerància zero amb aquestes actituds.

Diversos ajuntaments

Aquesta instància s'ha enviat a l'Ajuntament de Moià, però també al de Calldetenes, Castellterçol, Centelles, Folgueroles, Granollers, La Garriga, Manlleu, Berga, Olot, Prats de Lluçanès, Sant Feliu de Codines, Sant Hipòlit de Voltregà, Sant Joan de les Abadesses, Sant Pere de Torelló, Seva, Taradell, Torelló i Vic.

Per commemorar els dies 17 de maig (dia contra l'homofòbia) i el 28 de juny (dia de l'orgull gai, lèsbic, transsexual i bisexual), també s'insta els consistori a penjar al balcó dels ajuntaments la bandera de l'arc de Sant Martí. 
 

Consulta la instància

Arxivat a