Cardona celebra Sant Jordi amb una jornada plena d'activitats

Hi haurà una passejada literària, jocs i animacions pels més joves i conferències sobre literatura

Redacció
19 d'abril del 2016
Actualitzat a la 13:50h
La Diada de Sant Jordi a Cardona comptarà enguany amb diverses activitats relacionades amb la literatura i els llibres i que començaran dissabte al matí amb la tercera Passejada Literària pel castell de Cardona que organitza l'entitat Cardona per la Independència.

La passejada estarà dedicada a les històries de cavallers i comptarà amb referències literàries d'escriptors com Miguel de Cervantes, Joanot Martorell i William Shakespeare. També hi serà present la literatura de Ramon Llull, de qui es compleix aquest 2016 el 700 aniversari de la seva mort. La passejada començarà a les 10 del matí a la plaça Santa Eulàlia, durarà unes dues hores i és gratuïta.

Ja a la tarda, l'Agrupament Escolta Hug Folc organitzarà una jornada dedicada als més joves. Les activitats començaran a les 4 de la tarda la plaça de la Fira amb un seguit de jocs. A les 6 hi haurà una xocolatada popular i, seguidament, hi haurà una animació infantil.

Durant tot el dia les llibreries de Cardona posaran les seves parades de llibres al carrer i diverses entitats de la vila participaran a la festa oferint roses i punts de llibre.

A més, coincidint amb la Diada de Sant Jordi la commemoració de l'Any Llull, la Germandat dels Sants Màrtirs de Cardona, dedicarà una vetllada literària a reivindicar la figura de Ramon Llull. Serà el diumenge 24 d'abril a les 8 del vespre, a la cripta dels Sants Màrtirs de l'església parroquial. L'activitat s'inclou dins el cicle de Vetllades culturals a la cripta i comptarà amb la projecció del documental de Cesc Mulet Phantasticus. El cant de Ramon, una obra que explora la vida, l'obra i la influència del filòsof mallorquí, Ramon Llull.

Per altra banda, la Biblioteca municipal Marc de Cardona acollirà divendres 22 d'abril la 4a Revetlla de Sant Jordi, que organitza el Club de Lectura de la Biblioteca. Enguany estarà dedicada a l'escriptor Manuel Quinto que presentarà a Cardona el seu llibre Pantalla. Novel·lista i crític de cinema manresà, Quinto explicarà detalls d'aquest recull de contes relacionats amb el món del cinema i pel qual desfilen cineastes com Orson Welles o Federico Fellini. L'acte començarà les 7 de la tarda i és gratuït.

També divendres se celebrarà la diada de Sant Jordi de l'IES Sant Ramon que inclourà una xocolatada, teatre a càrrec de la Companyia Inestable INS Sant Ramon, lliurament de premis, concert al pati de l'Institut amb el grup Los Testigos de Merche i un dinar popular. 
Arxivat a