Llibres, roses, música i dansa a la Diada de Sant Jordi de Súria

El programa inclourà la presentació de cinc publicacions vinculades a la vila, dos concerts, una sessió de conta contes, la 21a Mostra de Dansa i una ballada de sardanes

Redacció
18 d'abril del 2016
Actualitzat a les 10:56h
Súria celebrarà la diada de Sant Jordi amb un ampli programa d'actes durant tota la setmana del 18 al 24 d'abril. Aquest programa inclourà la presentació de cinc publicacions vinculades a la vila, dos concerts, una sessió de conta contes, la 21a Mostra de Dansa i una ballada de sardanes, a més d'altres actuacions i de les activitats tradicionals de la diada.

Com en anys anteriors, la celebració de Sant Jordi començarà amb una nova edició del cicle de presentacions Per Sant Jordi, llibres de casa per donar a conèixer novetats editorials vinculades a Súria. Les publicacions d'enguany seran una novel·la negra, dues guies dels carrers de Súria i d'itineraris pel territori del Geoparc de la Catalunya Central, i un llibre de poesia, que seran presentats pels seus respectius autors i autores.

La programació d'aquesta nova edició del cicle 'Per Sant Jordi, llibres de casa', és la següent:

- Dilluns 18 d'abril. Presentació de la novel·la L'últim defensa de Jordi Agut Parres.
- Dimarts 19 d'abril. Presentació de la guia Viatge al cor de Catalunya de Jordi Piñero Subirana i Ferran Pujol Ferrer.
- Dimecres 20 d'abril. Presentació de la guia Súria al cor. La vida dels carrers de Montserrat Bacardit Baraldés.
- Dijous 21 d'abril. Presentació del llibre de poesia Sense bitllet de tornada de Josep Fàbrega Selva.

Tots els actes de presentació començaran a les 20.00 h. Una de les novetats d'enguany és que la novel·la L'últim defensa serà presentada a Cal Quintana, en la primera vegada que un acte d'aquest cicle es desenvolupa fora dels escenaris habituals que estan directament vinculats amb el món dels llibres o l'àmbit institucional. Les altres quatre presentacions tindran lloc a la Biblioteca Pública.

En el marc dels actes de Sant Jordi, les corals i orquestres de l'Escola Municipal de Música i dels alumnes de cicle inicial de les escoles d'educació primària de la vila oferiran el divendres 22 d'abril la cantata Tots celebrem Sant Jordi a la sala d'actes de la residència Bell Repòs (16.00 h).

El mateix divendres 22 d'abril, serà presentat el conte infantil La Silva i el rescat del bosc del surienc Enric Sala Serra i amb il·lustracions d'Ester Izquierdo Valera. Aquesta presentació tindrà lloc als jardins del parc municipal Macary i Viader, un altre escenari inèdit per a aquest tipus d'actes (18.00 h).

Actes de la diada de Sant Jordi

El dissabte 23 d'abril, diada de Sant Jordi, la Biblioteca Publica es traslladarà a la plaça de la Serradora en una nova edició de l'activitat Biblioteca al carrer. En aquest mateix espai urbà, la Societat Coral La Llanterna i la Coral Sòrissons oferiran un concert que també inclourà la lectura de contes i poemes per part d'alumnes dels centres d'ensenyament de la vila i de la Biblioteca Pública (11.00 h).

Els actes de la diada de Sant Jordi continuaran per la tarda a la plaça de Sant Joan amb la 21a Mostra de Dansa, presentada per l'Escola de Ballet M. Cinta (17.00 h). El mateix dia, la cruïlla dels carrers Sant Josep i Magí Fàbrega acollirà la sessió de conta contes Treure's contes del barret, a càrrec de Dídac Micaló (18.00 h).

El programa d'actes de Sant Jordi acabarà el diumenge 24 d'abril amb una ballada de sardanes a La Garriga de Castelladral, a càrrec de la Cobla Súria (12.00 h). L'acte és organitzat per l'Agrupació Sardanista de Súria.

L'organització general del programa de Sant Jordi és a càrrec del l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Súria i la Biblioteca Pública, dins del programa Súria Municipi Lector i amb el suport de la Diputació de Barcelona.
 

Programa d'actes de Sant Jordi a Súria

Arxivat a