El cablejat d'alta tensió del Parc Natural de Sant Llorenç es reposa amb drons

L'acció realitzada respon una demanada del mateix parc per tal de disminuir al màxim l'impacte en la flora i fauna i d'una forma especial, a les aus que hi habiten

El tram que s'ha renovat és una línia d'alta tensió de 20,6 km entre Manresa i Terrassa
El tram que s'ha renovat és una línia d'alta tensió de 20,6 km entre Manresa i Terrassa | Cristóbal Castro
La Torre
13 d'abril del 2016
Actualitzat a les 11:26h
La companyia elèctrica Endesa ha realitzat una actuació, al Parc Natural de sant Llorenç del Munt i l'Obac, per a la reposició de cablejat d'una línia elèctrica d'alta tensió que travessa el parc, amb l'ajuda d'un dron per tal de reduir al màxim, l'impacte ambiental d'aquesta actuació.

El tram que s'ha renovat és una línia d'alta tensió de 20,6 km entre Manresa i Terrassa, dels quals 8,7 km transcorren dins el Parc Natural. Aquest tipus d'actuació amb l'ajuda d'una petita aeronau per reduir al màxim l'afectació a les zones forestals més sensibles i protegides del parc, és la primera vegada que es realitza a Catalunya.

L'acció realitzada respon una demanada del mateix parc per tal de disminuir al màxim l'impacte en la flora i fauna i d'una forma especial, a les aus que hi habiten, entre les quals hi ha l'àliga cuabarrada, catalogada en perill crític, així com els voltors i l'àliga daurada, extingits com a nidificants.

La nova tècnica utilitzada per a la renovació dels cables d'aquesta línia elèctrica suposa una millora important en l'impacte mediambiental, ja que ha permès realitzar les tasques habituals d'estesa de cables sense necessitat d'intervenir en l'entorn amb l'obertura de i la utilització de màquines pesants, així com d'helicòpters.