Detenen quatre joves del Calvet per disparar amb una pistola d'aire un menor de 13 anys de l'Estrep

Tres nens del centre de tutelatge caminaven per la carretera quan van ser abordats per un cotxe des del que quatre joves els van increpar i disparar

08 d'abril del 2016
Actualitzat el 10 d'abril a les 11:27h
Un dels accessos a la urbanització del Calvet des de la BP-1101
Un dels accessos a la urbanització del Calvet des de la BP-1101 | GSV
Els Mossos d'Esquadra van detenir entre dimecres i dijous quatre joves veïns del Calvet acusats d'haver disparat una arma d'aire o de balins contra un menor de 13 anys a la carretera BP-1101 a l'altura d'aquesta urbanització de Sant Salvador de Guardiola. El noi va resultar ferit lleu en una cama.

Segons el relat de diverses fonts, un grup de tres nois d'11, 13, i 14 anys, tots ells residents del centre de tutelatge de la Generalitat l'Estrep, caminaven dimarts al matí per la carretera BP-1101, a l'altura del Calvet, quan un cotxe se'ls va acostar i els seus dos ocupants van començar a insultar-los i increpar-los sense que la situació no empitjorés. Pocs minuts més tard, però, el cotxe va tornar sobre el seu camí, amb dos joves més als seients posteriors, i van anar a trobar els menors que havien seguit caminant per la carretera. En aquesta ocasió juntament als insults i amenaces, des del cotxe es va disparar una arma de compressió d'aire o de balins que va ferir lleument a la cama el nen de 13 anys, i va fer que els menors fugissin camp a través.

El dia següent, dimecres, a la tarda la situació es va tornar a repetir amb el mateix cotxe i els mateixos menors que, en aquesta ocasió van fugir de seguida que varen veure el vehicle que es tornava a dirigir cap a ells. Els Mossos d'Esquadra van practicar la detenció de dos dels presumptes agressors el mateix dia, i a l'endemà van detenir els dos que faltaven. Dos d'ells van declarar a comissaria i van quedar en llibertat amb càrrecs, mentre que els altres dos han passat aquest divendres a disposició judicial i també han quedat en llibertat amb càrrecs. Durant la investigació s'han fet comprovacions en, al menys, dos domicilis d'on han retirat objectes relacionats amb el cas. 

Els nois fa poc temps que resideixen al centre de tutelatge l'Estrep, i els dos més petits, d'origen magrebí, tenen dificultats per fer-se entendre en català o en castellà.

Els Mossos d'Esquadra han confirmat a NacióManresa la detenció dels quatre joves acusats de lesions i amenaces, però no ha concretat el tipus d'arma que van fer servir els agressors per disparar. Tot i que els fets han succeït a la urbanització del Calvet a Sant Salvador de Guardiola, i els menors són usuaris de l'Estrep, des de la investigació es descarta qualsevol relació amb els fets de setembre de 2015 quan es va registrar un altre enfrontament entre veïns i menors.