L'autoconsum elèctric amb plaques solars pren força al Bages en unes jornades

La jornada celebrada a l'UPC de Manresa va aplegar més de cent persones
La jornada celebrada a l'UPC de Manresa va aplegar més de cent persones | CatPress
Redacció
17 de març del 2016
Actualitzat a les 17:17h
Les energies renovables són el futur i surten a compte, i cada cop seran més els equipaments públics i privats que generaran energia per a l'autoconsum. Aquest va ser el missatge principal dels ponents de la jornada sobre autoconsum elèctric mitjançant plaques solars fotovoltaiques, que va reunir uns 110 assistents a la UPC de Manresa. La jornada la van organitzar l'Agència Comarcal de l'Energia del Bages (del Consell Comarcal del Bages); la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener; el Gremi d'Electricitat; Fontaneria i Afins del Bages i Berguedà, i la Intercol·legial Tècnica.

La primera intervenció va anar a càrrec de Frederic Andreu de l'empresa SolarTradex, que va explicar que "una instal·lació fotovoltaica per a autoconsum és com comprar per avançat part de l'energia elèctrica consumiren en els propers 20 anys, però pagant un preu força més baix que l'actual". També va parlar de l'impost al sol, que grava una taxa a l'autogeneració, però va assegurar que, malgrat aquest impost, l'energia solar continua sortint a compte, "sobretot si som capaços d'aprofitar per a autoconsum tota l'electricitat fotovoltaica que es genera sense injectar-la a la xarxa", va remarcar, alhora que va preveure que "en un futur no gaire llunyà, molts habitatges i indústries generaran part de l'electricitat mitjançant plaques fotovoltaiques i disposaran de petites bateries per poder aprofitar millor l'energia solar".

Després va ser el torn de l'Ajuntament d'Artés i SUD Renovables que van explicar la seva experiència amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques en dos equipaments municipals: l'escola Doctor Ferrer i Cal Sitges.

Finalment, la darrera part de la jornada va servir per presentar exemples d'instal·lacions solars fotovoltaiques en l'àmbit privat, com algunes granges, o la nova planta fotovoltaica de l'empresa Denso, instal·lada per Innover i que proveeix el 3% de l'electricitat que necessita la fàbrica.