El cantant Julio Madrid assisteix a la reunió del Front Nacional de Josep Anglada

La formació xenòfoba ha fet una trobada a Manresa per organitzar-se a nivell local

Josep Anglada, entre Pere Coll, a l'esquerra, i Julio Madrid, a Manresa
Josep Anglada, entre Pere Coll, a l'esquerra, i Julio Madrid, a Manresa | FNIC
17 de març del 2016
Actualitzat a les 9:29h
Julio Madrid, el popular cantant de cobles i música espanyola manresà, ha assistit aquest dimecres a la crida de Josep Anglada per constituir la seva nova formació, Front Nacional Identitari Català (FNIC), a la capital del Bages. Tot i ser natural d'Almagro (Ciutat Reial), el cantant fa més de 30 anys que viu a Manresa, on ha passat la major part de la seva vida, fins al punt d'escriure el tema Manresa es mi ciudad, amb el que va ser conegut més enllà dels seus incondicionals a la capital del Bages.

Madrid ha assistit aquest dimecres, amb una desena de persones més, a la convocatòria del fundador i ex-líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, per vertebrar a Manresa el seu nou partit, Front Nacional Identitari Català (FNIC), que continua caracteritzant-se pel seu discurs de caire racista. A banda del cantant, a la trobada hi han assistit antics membres de PxC com Pere Coll, número 4 d'aquesta formació en les eleccions municipals de 2011.

La presència de Josep Anglada i el seu FNIC a Manresa ha aixecat nombroses reaccions entre els col·lectius antifeixistes de la ciutat. La CUP ja va advertir a Anglada que "Manresa és una ciutat antifeixista", i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme del Bages (UCFR) ha penjat diverses pancartes a la ciutat. Anglada ha mantingut el lloc i l'hora de la reunió en un escrupolós secret per evitar concentracions com la que es va donar amb l'acte que va fer SOM Catalans a Manresa.