Observació de Júpiter, calçotada i música, dissabte a Balsareny

Redacció
16 de març del 2016
Actualitzat a la 13:42h
Júpiter passa aquests dies pel punt més pròxim a la Terra
Júpiter passa aquests dies pel punt més pròxim a la Terra | Sonda Voyager
Els Astroamics de Balsareny organitzen el proper dissabte una observació al telescopi de Júpiter coincidint amb la seva arribada a la mínima distància a la Terra, i que en aquests dies se'l pot observar amb un gran nivell de detall. S'aprofitarà l'observació per veure les llunes de Júpiter, Ió, Europa, Ganimedes i Cal·listo, a més a més de la nostra Lluna, que estarà en una avançada fase creixent, mostrant formacions tan excepcionals com el brillantíssim cràter Aristarchus i l'espectacular esquerda de Vallis Schröteri.
 
És una activitat gratuïta i oberta a tothom. Serà dissabte 19 de març, de 20.00h a 23.00h, que es farà en un dels dos pàrquings de terra del costat del Castell de Balsareny. La data podria canviar si ho aconsella la previsió meteorològica.
 
Calçotada i concert
 
I per als que vulguin aprofitar tot el dia, al migdia, al pati de la Casa Torrents (carrer del Trull de Balsareny) se celebrarà la 2a Calçotada popular de Balsareny (Garçotada 2016), organitzada per La Garsa. Es tracta d'un dinar de calçots i botifarra, i concerts durant tota la tarda.