Els beneficis del mindfulness obre la temporada de les sessions de Clínica Oberta

La sessió, oberta a tothom, tindrà lloc el dijous 17 de març a les 7 de la tarda a la sala de reunions de la Clínica

Redacció
14 de març del 2016
Actualitzat a les 16:53h
Una xerrada sobre els beneficis del mindfulness en la vida quotidiana obrirà les sessions de Clínica Oberta – Converses de salut a mitja tarda d'aquest 2016. Serà el pròxim dijous dia 17 de març a les 7 de la tarda a la sala de reunions de la Clínica. 

La sessió anirà a càrrec d'Antònia Raich i Dominica Díez, psicòlogues clíniques de la Divisió de Salut Mental d'Althaia i col·laboradores a l'Institut de Neurociències de la Catalunya Central (INCCC), espai d'atenció a la salut mental i neurològica ubicat a la Clínica Sant Josep. L'acte serà presentat pel Dr. Pere Bonet, director de la Divisió de Salut Mental d'Althaia i director de l'INCCC.

El mindfulness o consciència plena consisteix en un entrenament mental que permet centrar-se en el present amb unes actituds concretes. Estudis científics mostren bons resultats en la reducció de l'estrès, maneig de les emocions i en l'optimització de les habilitats de comunicació i relació interpersonal.

La pràctica de mindfulness facilita el fet de deixar de donar voltes a les preocupacions i treballar el focalitzar l'atenció en el que està succeint en el mateix moment. D'aquesta forma, s'aprèn a viure amb consciència plena el moment present, en lloc de tenir preocupacions pel passat o el futur. Potencia la calma interior, la concentració, l'autocontrol i la flexibilitat mental davant dels problemes.

Clínica Oberta és un cicle de xerrades que des de l'any 2012 procura un espai de conversa entre professionals de la salut, pacients i familiars on poden compartir informació i inquietuds que els siguin útils per tenir millor cura de la seva salut.