Un grup de joves, entre ells una manresana, creen un nou concepte de prestatgeria

Köllen és un moble modular format per la repetició de peces que s'adapten als objectes que s'hi volen disposar
Köllen és un moble modular format per la repetició de peces que s'adapten als objectes que s'hi volen disposar | Verkami
Redacció
10 de març del 2016
Actualitzat a les 11:48h
La manresana Paula Terra (1995) i els seus companys Oriol Campillo, Núria Jané i Adrián Soldado, han creat una prestatgeria molt innovadora que l'han batejat amb el nom de Köllen. I és que el nom no és casual: aquest moble reuneix les característiques pròpies de l'estil nòrdic, en termes de materials i també de formes, on hi predomina l'ordre amb la regularitat dels llistons que està trencat, en certa manera, pel seu contorn sinuós. Un contorn que els quatre joves han volgut assimilar a les muntanyes dels Alps, que en suec s'anomenen Köllen.
 
Es tracta d'una prestatgeria modular interactiva, creada a partir de la repetició de peces adaptables a la mida i forma dels objectes que sostenen. Aquesta estructura autònoma permet també modular l'amplada de la prestatgeria, o els propis estants, així com també la quantitat i la distància entre ells, de manera que els llistons que la conformen poden col·locar-se en diferents posicions segons el contingut.

Els quatre emprenedors són estudiants de tercer curs de disseny de producte industrial i gràfic a Eina, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona, i, arrel de crear l'innovador moble per un projecte de classe, van decidir presentar-lo, el passat mes de febrer, al Saló Nude 2016 (Feria Hábitat de Valencia), on, per sorpresa seva, va captar l'atenció de nombrosos visitants.

Arrel de la bona experiència que van viure a València, els quatre dissenyadors van convenir que seria una bona idea fer-ne una primera sèrie de producció, i és per això que han creat un Verkami amb la intenció de trobar mecenes que vulguin ajudar a fer tirar endavant el projecte. La mínima aportació per persona és de 10 euros.