Entren a robar de matinada a dos instituts de Manresa i Sant Joan en menys de 24 hores

La nit de dilluns a dimarts var entrar al Guillem Catà i la següent al Quercus | La policia investiga si les dues accions tenen a veure amb un altre robatori que es va registrar el 21 de febrer al Pius Font i Quer

Aleix Solernou/Pere Fontanals
02 de març del 2016
Actualitzat el 03 de març a les 11:49h
L'institut Quercus de Sant Joan ha patit un robatori aquesta passada matinada
L'institut Quercus de Sant Joan ha patit un robatori aquesta passada matinada | Aleix Solernou
L'institut Guillem Catà de Manresa i el Quercus de Sant Joan de Vilatorrada han patit dos robatoris amb força, un d'ells en grau de temptativa, en dues matinades seguides, la de dilluns a dimarts, i aquesta passada, de dimarts a dimecres. A més a més, els Mossos també investiguen una altra denúncia per un robatori, el passat 21 de febrer, en un altre centre de la capital del Bages, l'institut Pius Font i Quer, que, tot i que, en aquest cas, la metodologia és diferent, no es descarta que l'autoria sigui la mateixa.

Sobre les 3 de la matinada de dimarts, una o diverses persones desconegudes van forçar la reixa exterior i una porta posterior de l'institut Guillem Catà per accedir-hi. L'activació de l'alarma del centre, però, va fer fugir els lladres sense que, en principi, els responsables de l'institut no hagin trobat a faltar res del seu interior.

L'endemà, aproximadament a la mateixa hora, diverses persones van fer servir una metodologia similar per accedir a l'institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, tal i com informa el portal Vila-Torrada. Van forçar una porta posterior i es van dirigir al despatx de la directora de l'escola, d'on van treure una caixa forta al pati, entre els barracons i els tallers. Allà es van entretenir en obrir la caixa d'on van poder extreure diners d'un sorteig que fan els alumnes per al viatge de final de curs. En aquest cas no va saltar cap alarma, però el sistema intern de les càmeres de seguretat va captar bona part del robatori.

Per la coincidència del mètode utilitzat en les dues accions, la policia treballa amb la hipòtesi que els dos robatoris amb força han estat realitzats per les mateixes persones.

No és tant clara aquesta coincidència amb un robatori en un altre institut que va tenir lloc el passat 21 de febrer. En aquella ocasió, algú va forçar un armari al despatx de l'AMPA de l'institut Pius Font i Quer de Manresa d'on va sostreure diners i material d'oficina. En aquest cas, l'acció es va produir de tarda i mentre el centre estava obert.

Hores d'ara no hi ha ningú detingut tot i que els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada treballen en la investigació dels fets.