El desaparegut barri de l'Estació de Sallent serà protagonista d'un documental

El productor José Carlos Rodríguez, que va viure 17 anys al barri, ultima la pel·lícula que pretén "recollir les històries, els records i els sentiments de la seva gent"

Redacció
02 de març del 2016
Actualitzat a les 16:39h
VÍDEO Trailer del documental sobre el barri de l'Estació de Sallent
VÍDEO Trailer del documental sobre el barri de l'Estació de Sallent | José Carlos Rodríguez

Trailer del documental | José Carlos Rodríguez

El productor José Carlos Rodríguez, que va viure 17 anys al desaparegut barri de l'Estació de Sallent, dirigirà la gravació del documental "L'Estació, el meu barri", un audiovisual que repassarà la història d'aquest barri que va haver de ser derruït degut a l'enfonsament progressiu del terreny per la seva construcció sobre els límits d'explotació d'una antiga mina abandonada.

José Carlos Rodríguez va néixer i viure al barri 17 anys, la darrera etapa de la seva existència. L'objectiu de la proposta és, segons el propi autor, "recollir les històries, els records i els sentiments de la seva gent per tornar a aixecar el barri. Parlem d'un reconeixement a totes aquelles famílies que van viure, créixer, jugar i patir, en un territori que mai tornarà a existir". Tanmateix, l'audiovisual es desentén de qualsevol polèmica, interès o manifestació, referent a l'actuació política o veïnal davant la problemàtica de subsidència que va patir el barri.

El projecte mostrarà totes les etapes per les que va passar els seus carrers i la seva gent, des dels seus orígens fins a la seva situació actual. El documental, protagonitzat per veïns de diferents generacions, permetrà identificar els temes, les anècdotes i l'evolució d'un territori que va arribar a ser capdavanter dins del municipi de Sallent. Comptarà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sallent, entre d'altres entitats locals i comarcals.