Josep Anglada aterrarà amb el seu Front Nacional Identitari Català a Manresa a mitjans de març

Segons ha explicat a NacióManresa farà una trobada el dia 16 amb exregidors i exsimpatitzants de PxC a Manresa, Sant Joan i Sant Vicenç i altres poblacions de la comarca per articular el nou partit al Bages

Pere Fontanals
28 de febrer del 2016
Actualitzat el 29 de febrer a les 11:54h
Josep Anglada preveu l'aterratge del seu FNIC a Manresa el proper 16 de març
Josep Anglada preveu l'aterratge del seu FNIC a Manresa el proper 16 de març | Adrià Costa
El Front Nacional Identitari Català (FNIC), la nova formació de l'exlíder de Plataforma per Catalunya (PxC), Josep Anglada, s'articularà al Bages, segons ha explicat ell mateix a NacióManresa, en una trobada que està prevista per al proper dimecres 16 de març, amb exregidors i exmilitants de la seva anterior formació a Manresa, Sant Joan i Sant Vicenç de Castellet, i "altres persones" de la comarca interessades en estructurar la formació racista al Bages.

El Front Nacional Identitari Català, nascut a imatge del seu homònim francès de Le Pen, ha estat donat d'alta aquest mateix mes de febrer al registre de partits polítics del Ministeri de l'Interior tot i que, segons el líder identitari "funciona des del passat mes d'octubre i ja ha començat a articular-se al Vallès Oriental, al Baix Llobregat, o a les Balears, a més a més de a Osona, on ha nascut. Ara, Anglada pretén vertebrar-ho al Bages amb antics militants de PxC, "no només de Manresa, sinó d'altres municipis on la formació havia tingut regidors o havia presentat llistes", en referència a, entre altres, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Vicenç de Castellet o Sant Fruitós de Bages, "i altres persones que s'hi volen integrar".

Actualment Josep Anglada és regidor a l'Ajuntament de Vic per la Plataforma Vigatana, formació amb la que es va presentar a la capital d'Osona després dels conflictes que va tenir amb altres dirigents de PxC i que van acabar amb una gran crisi de la formació racista, amb denúncies creuades i amb el seu fundador fora del partit. Plataforma Vigatana, però, no es la fórmula adequada per intentar implantar-se al territori i per això Josep Anglada va formalitzar la tardor passada el FNIC que ha aconseguit legalitzar aquest febrer després d'un primer intent fallit.

Com es pot comprovar als missatges que publiquen a les xarxes socials i als seus webs, i fins i tot en el mateix nom de la formació, el FNIC és un partit desacomplexadament racista que difon missatges del tipus "Si vius a Catalunya i no vols que moros i negres es quedin amb les ajudes socials, ara tens el FNIC", o "Aquest serà l'aspecte de la Torre Eiffel dins d'uns anys", amb una foto del símbol parisenc islamitzat.

L'Ajuntament no permetrà manifestacions públiques de racisme

Malgrat que la trobada que farà el FNIC a Manresa té un caràcter marcadament privat i d'organització interna, cal recordar que el ple de l'Ajuntament de Manresa va aprovar per unanimitat la setmana passada una declaració en que s'assegura que no es permetrà que a Manresa, ciutat declarada antifeixista el maig del 2013, s'hi exhibeixin pancartes o lemes que fomentin l'odi i la violència cap a les persones per raó de sexe, origen, ideologia, orientació sexual o religiosa.

A la pràctica, la delcaració contempla que l'Ajuntament no atorgarà llicència o permís d'ús a la via pública fer actes de qualsevol formació que en els seus postulats faci apologia del racisme, la violència, la xenofòbia, l'homofòbia o la misogínia.

En cas que alguna formació es concentri sense permís per fer proclames d'aquest estil, l'Ajuntament informarà les forces de seguretat perquè requisin les pancartes i tot el material, tenint en compte que són missatges que atempten contra els drets humans.

Aquesta declaració es va aprovar arran de la concentració no autoritzada de la formació racista SOM Catalans que va acabar amb una contra-manifestació anti-feixista que els va aturar el pas