Fira de l'Aixada amb la neu a tocar

Miriam Santamaria
26 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:58h
Montserrat pot ser un dels punts del Bages on nevi
Montserrat pot ser un dels punts del Bages on nevi | Antònia Puig
Activat en fase d'alerta el Pla Neucat per nevades en cotes no habituals. Aquest és l'avís de Protecció Civil per aquest cap de setmana. A més a més, es demana molta precaució a la carretera per la pluja, el fred i el vent.

El canvi de temps començarà aquest divendres a la nit. Les temperatures baixaran i la pluja s'iniciarà per ponent i per Tarragona, i s'estendrà per tot el país. Aquesta matinada, la cota de neu voltarà els 1000 m.

Dissabte ens llevarem amb pluja arreu, forta a Girona i a Lleida, i amb fort temporal de vent i mar. A la tarda, la cota de neu voltarà els 600 metres, i puntualment, podria baixar cap els 400 m.

Diumenge continuarà el fred, però la pluja quedarà concentrada entre les comarques de Girona, costa de Barcelona, i a la tarda a Tarragona. Però precaució perquè serà un dia de paraigua sorpresa.

Perquè nevi han de passar dues coses: que faci fred i que plogui. La pluja es converteix en neu quan els termòmetres baixen entre els 0ºC i els 3º. Això aquest cap de setmana passarà a molts punts del país. 

En resum: situada la cota mínima al voltant dels 600 m.- 400 m., i per saber si això afectarà al Bages, hem de mirar l'altitud dels nostres pobles i ciutats:

- Sant Mateu de Bages: 569 m.
- Cardona: 507 m.
- Aguilar de Segarra: 480 m.
- Navàs: 370 m.
- Avinyó: 353 m.
- Santpedor: 336 m.
- Sant Salvador de Guardiola: 334 m.
- Manresa: 238 m.
- Sallent: 278 m.
- Artés: 316 m.
- Castellbell i el Vilar: 178 m.

Mirem algunes de les nostres muntanyes:

- Montserrat - Sant Jeroni: 1236 m.
- El Montcau: 1057 m.
- Montserrat - el Monestir: 720 m.
- Pòpia del Montgròs: 668 m.
- Serra de les Garrigues: 595 m.
- El Collbaix: 543 m.

Un recordem que els mapes del temps canvien cada 6h, per tant el què us diguem aquesta hora podria variar al migdia. Si hi ha canvis significatius us avidarem puntualment aquí i al twitter i