Localitzen cinc tombes antropomòrfiques no inventariades a Aguilar de Segarra

A falta de la confirmació arqueològica, els Agents Rurals les situen en l'Edat Mitja | No es descarten noves troballes a la zona, que està molt embrossada i hi ha molta vegetació

Pere Fontanals
23 de febrer del 2016
Actualitzat el 24 de febrer a les 14:47h
Tres de les tombes treballades en grans roques localitzades pels Agents Rurals
Tres de les tombes treballades en grans roques localitzades pels Agents Rurals | Agents Rurals
Els Agents Rurals han anunciat aquest dimarts la localització de cinc tombes antromòrfiques que no estaven inventariades a la zona dels Vilassos dins el terme d'Aguilar de Segarra. Segons ha explicat a NacióManresa un dels agents que va participar a la troballa, mentre es trobaven en aquesta zona boscosa entre Castellar i Castellfollit del Boix realitzant tasques d'inventariat de patrimoni cultural en medi natural van veure tot un seguit de roques treballades que van resultar ser tombes humanes. A l'interior de les tombes no s'hi ha trobat cap resta.

Els Agents Rurals, gràcies al conveni signat amb Cultura, van accedir al inventari de patrimoni en medi natural i van comprovar que les tombes no estaven inventariades. A partir d'aquí, és el departament de Cultura qui ha de catalogar les tombes i inventariar-les. A falta de confirmació per part dels equips d'antropologia del departament, els Agents Rurals situen les tombes en l'Edat Mitja i no descarten que a la zona se'n puguin trobar més, ja que es tracta d'un bosc molt embrossat i amb molta vegetació.