Sant Joan i Santpedor també es posicionen contra el Portal de l'Agulla que defensa Sant Fruitós

Els serveis tècnics de Santpedor prepararan un informe desfavorable que faran arribar a Territori i Sostenibilitat, i presentaran al·legacions a l'avanç del projecte | Sant Joan de Vilatorrada decideix aquest dilluns quins són els propers passos que farà

Pere Fontanals
22 de febrer del 2016
Actualitzat el 08 d'abril a les 10:54h
En vermell, zona que ocuparia el Portal de l'Agulla, en blau, límit de termes
En vermell, zona que ocuparia el Portal de l'Agulla, en blau, límit de termes | PFB / Google Maps
Els Ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada i de Santpedor també estan preocupats pel projecte Portal de l'Agulla que l'Ajuntament de Sant Fruitós ha tramitat en fase d'avanç i que preveu la instal·lació d'una gasolinera, un hotel i un restaurant de menjar ràpid just davant de l'entrada oest del Parc de l'Agulla interrompent l'Anella Verda de Manresa en uns terrenys considerats com a "agraris i paisatgístics".

Segons ha pogut saber NacióManresa, els serveis tècnics de Santpedor prepararan un informe desfavorable que presentaran al departament de Territori i Sostenibilitat com a municipi veí del projecte. A banda de la incidència mediambiental que tindria el Portal de l'Agulla en una zona d'especial interès paisatgístic i de lleure, el diari ha pogut saber que Santpedor incidirà en els problemes de mobilitat i connectivitat amb Manresa que li pot provocar.

Per la seva part, el govern de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada es reuneix aquest mateix dilluns per decidir quins passos portaran a terme per mostrar el seu desacord amb el projecte i per oposar-s'hi a nivell tècnic. Tot i que la reunió encara no s'ha celebrat, els membres de govern amb qui ha contactat NacióManresa han mostrat la seva oposició al Portal de l'Agulla.

L'Ajuntament de Santpedor, a més a més de l'intorme tècnic per a la Generalitat, també prepararà al·legacions a l'avanç del projecte que es troba en fase d'exposició pública a l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. El govern de Santpedor, a més a més, està molest perquè ningú, ni de Sant Fruitós, ni de cap altra institució, no els ha comunicat oficialment el projecte.

L'oposició al Portal de l'Agulla de Sant Joan i de Santpedor arriba en ple rebombori per les declaracions durant el ple de Manresa del regidor de Planificació, Marc Aloy, demanant als pobles veïns de Sant Fruitós que donessin l'esquena al Portal de l'Agulla, que van ser respostes pel seu alcalde, Joan Carles Batanés, instant-lo a que es preocupés de Manresa, "on prou feina té". Cal recordar que tots dos municipis, al ser limítrofs amb el terme de Sant Fruitós de Bages, poden presentar directament informes tècnics a la conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

A banda d'aquesta declaració del regidor d'ERC en el passat ple de l'Ajuntament de Manresa com a membre del govern, el projecte Portal de l'Agulla ha rebut també la desaprovació pública de l'entitat ecologista Meandre, del PSC Manresa, d'ERC Sant Fruitós, i de la CUP Manresa. Ara, a més a més, cal sumar-hi la dels ajuntaments de Sant Joan i de Santpedor.