Sant Joan i Santpedor augmenten un 15% el reciclatge de roba usada

Planta de recuperació de roba usada d'Humana
Planta de recuperació de roba usada d'Humana | Humana
Redacció
15 de febrer del 2016
Actualitzat a les 14:31h
Sant Joan de Vilatorrada i Santpedor van augmentar un 15% els quilos de roba recollida a través dels onze contenidors que l’ONG Humana té instal·lats al municipi. En total, els joanencs han recollir 15 tones i els santpedorencs gairebé 40 tones de tèxtil usat entre roba, calçat i complements del tèxtil i la llar als quals l'entitat dóna una segona vida.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, és una organització no governamental per al desenvolupament que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia, i també d'ajuda social al territori més proper.

La reutilització i el reciclatge tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans, atorgant una segona vida a una roba que d'una altra manera aniria a parar a l'abocador per a ser incinerat (cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l'emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea. La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.
Arxivat a