Joc, mirades, somriures i gestos en un llibre fotogràfic sobre l'autisme

El Centre de Recursos en Trastorn de l'Espectre Autista de la Catalunya Central edita un llibre amb motiu del seu tercer aniversari gràcies a una campanya de micromecenatge que continua oberta per millorar-ne l'edició

Una de les vuitanta fotos que conté el llibre 'A través de l'ànima'
Una de les vuitanta fotos que conté el llibre 'A través de l'ànima' | Abel Vilches
Redacció
14 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:15h
El Centre de Recursos en Trastorn de l'Espectre Autista de la Catalunya Central (CR TEA CC) té a la impremta l'edició del llibre "A través de l'ànima", que recull fins a vuitanta imatges dels infants que reben atenció al seu esplai. El projecte s'ha aconseguit gràcies a una campanya de micromecenatge realitzada a través de la plataforma Verkami, amb recompenses que inclouen en funció de l'import de la donació: un exemplar del llibre, samarretes de l'associació o fotografies originals que formen part d'una exposició.

El llibre sortirà a la venda el dia 11 de març i se'n farà una presentació pública juntament amb l'exposició de fotos a la biblioteca de l'Ateneu Les Bases de Manresa. La campanya de micromecenatge, que encara està oberta, finalitzarà el 19 de febrer. Tot i que a hores d'ara ja s'ha aconseguit l'objectiu, tot el que es reculli de més servirà per fer més atractiu el llibre (tapa dura, quadricomia a la portada...).

L'Abel Vilches és l'autor de les fotografies i, alhora, un dels voluntaris del CR TEA CC. Per elaborar aquesta col·lecció d'imatges, el fotògraf va fer un seguiment del joc, les mirades, els somriures i els gestos dels infants amb trastorn de l'espectre autista que participen a l'esplai del centre. L'objectiu era copsar el seu món interior i fer-lo visible. Amb aquest mateix propòsit, va recollir instants de complicitat d'aquests nens i nenes amb els voluntaris que els atenen i amb les seves famílies.

Inicialment, el treball de Vilches es va mostrar a l'exposició patrocinada per l'Obra Social de "la Caixa" "A través de l'Ànima", amb 40 fotografies de gran format i que es podrà veure per darrera vegada a la biblioteca de l'Ateneu les Bases, de l'1 al 31 de març d'enguany.  Amb motiu del tercer aniversari, l'entitat que aglutina famílies de la Catalunya Central amb infants amb TEA ha decidit editar un llibre que inclou les imatges de la mostra i d'altres que no s'hi van poder incloure aleshores.