L'ICL Manresa viatja a Madrid per obrir més forat amb la cua

Davant el Movistar Estudiantes, el cuer, comença una sèrie de partits que marcaran el futur de l'equip

L'ICL Manresa va vèncer a la primera volta contra l'Estudiantes
L'ICL Manresa va vèncer a la primera volta contra l'Estudiantes | J. Alberch
Xavier Sucarrats Palà
13 de febrer del 2016
Actualitzat a les 9:51h
L'ICL Manresa comença una sèrie de partits contra rivals abastables. Quatre jornades que han de marcar un futur relativament tranquil fins a final de temporada o el patiment al qual estan acostumats els seguidors del Nou Congost. Fuenlabrada, Obradoiro i Joventut seran rivals les properes setmanes. Però ara els d'Ibon Navarro han de centrar-se únicament en el Movistar Estudiantes (diumenge, 18.30h) abans de l'aturada en motiu de la copa del rei. Una aturada que serà benvinguda per poder recuperar els jugadors que tenen problemes físics.

I és que diversos jugadors de la plantilla tenen molèsties. El cas que més preocupa és el de l'hispanorus Dimitry Flis, dubte més que seriós per una tendinitis al genoll i un esquinç al turmell. Álex Hernández, Àlex Barrera, Dejan Musli i Román Montañez també arrosseguen problemes. Els dos Àlexs tenen dolences als seus genolls, el capità encara arrossega problemes a la costella que té fissurada i Dejan Musli, per la seva part, s'ha perdut alguns entrenaments per culpa també del genoll i l'esquena. Jermaine Thomas serà inscrit al lloc del lesionat Milos Milisavljevic. Ibon Navarro lamentava tots aquests problemes a la roda de premsa prèvia. 

El Movistar Estudiantes és el cuer de la lliga Endesa amb només tres triomfs. L'equip col·legial es troba a tres victòries de la permanència i les urgències els comencen a pressionar. Fa unes setmanes la directiva va cessar Diego Ocampo i va ‘repatriar' Sergio Valdeolmillos. El tècnic és conscient de la transcendència del duel contra l'ICL Manresa i creu que una victòria del seu equip seria un punt d'inflexió important. La banqueta no és l'únic aspecte que ha canviat des del partit d'anada. La plantilla estudiantil també ha patit diversos canvis. El darrer ha arribat aquesta setmaba amb la incorporació del txec Pavel Purmpla. L'aler ha aterrat amb ambició a Madrid i afirma que "en cas de ne creure en la salvació no seria aquí". El de Purmpla podria no ser la darrera adquisició del Movistar Estudiantes. Valdeolmillos ha demanat un cinc per ajudar Xavi Rey dins la pintura. De l'ICL Manresa, el tècnic madrileny en destaca l'aportació dels seus jugadors exteriors i la importància dins la pintura de Dejan Musli.

Els enfrontaments entre col·legials i manresans són dels històrics del basquetbol estatal. Fins ara, ambdós conjunts s'han enfrontat 42 cops amb un balanç clarament favorable als locals (33 a 9). Cal remontar-se cinc temporades enrere per trobar la darrera victòria dels bagencs. Fou un 13 de gener de 2011 quan el triomf va volar cap al Nou Congost per 67-77. Rodrigo San Miguel va ser el jugador més destacat.


Roda de premsa prèvia a la jornada 20 | Bàsquet Manresa
Arxivat a