El vent fa caure arbres, parteix faroles i afecta la façana de l'estació dels FGC

Les ràfegues arriben als 71km/h sobre les 10 de la nit a Manresa, però la sensació es multiplica per la seva important sonoritat

La branca d'un arbre trencat al carrer Dante de Manresa
La branca d'un arbre trencat al carrer Dante de Manresa | Lector ND
Pere Fontanals
09 de febrer del 2016
Actualitzat el 10 de febrer a les 0:17h
Mossos d'Esquadra, Bombers i les policies locals dels municipis del Bages, sobretot els del sud i l'est de la comarca, han treballat aquest dimarts a la tarda de valent per solucionar les incidències que anava causant el vent i que s'han multiplicat a mesura que avançava la tarda. L'observatori de la Culla de Manresa ha registrat la major ràfega de vent, de 71km/h, sobre les 10 de la nit, però malgrat que no és una xifra espectacular, els estralls, tots sense importància, han estat diversos, i la seva sonoritat ha fet que els veïns de la ciutat hagin recorregut més al recurs de trucar als serveis d'emergències.

A Manresa, per exemple, a partir de les 9 del vespre, quan el vent ha començat a ser important, han caigut arbres al Passeig del Riu, han volat vidres al carrer Verge de l'Alba i teules al carrer Sarret i Arboç i s'ha descrostat una part de la façana de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat al carrer Primer de Maig. El camí de les Cots ha quedat tallat per un arbre, al Passeig Pere III, just davant del Casino, s'ha partit una farola modernista. Els contenidors s'han tombat i les branques s'han trencat a diversos punts. També un arbre ha caigut davant de la benzinera Petrocat de la C-55.

Per a dimecres, les prediccions indiquen que el vent afluixarà la seva força i continuarà de component oest, però entre fluix i moderat amb cops molt puntuals forts. Sobretot durant el matí.