Un tren de la línia Manresa - Lleida atropella dos joves que anaven en moto

Un dels ferits, de 17 anys, en estat crític | Els fets han passat en un pas a nivell de Mollerussa i han obligat a traslladar els passatgers en autobús fins a la capital del Segrià

El pas a nivell de Mollerussa on s'ha produït l'accident
El pas a nivell de Mollerussa on s'ha produït l'accident | ACN
Redacció
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 22:52h
Dos joves de 17 anys que anaven en moto han estat envestits per un tren de la línia R-14, entre L'Hospitalet - Manresa - Lleida, aquesta tarda a Mollerussa. Els dos ocupants del vehicle han quedat ferits, un d'ells crític i l'altre lleu. Els fets han passat poc abans de les set de la tarda al pas a nivell del camí del Palau de la localitat, quan els joves creuaven la via del tren i han estat envestits parcialment per la locomotora.

Protecció Civil ha activat amb fase de prealerta el pla Ferrocat i s'està a l'espera del trasllat en autobús fins a Lleida dels 25 passatgers que viatjaven amb el comboi.

Al ferit crític se li han hagut de practicar maniobres de reanimació in situ dues vegades. Després ha estat traslladat a un centre hospitalari en estat crític. Segons ha informat el regidor de Seguretat Ciutadana de Mollerussa, Joan Ramon Domingo, el conductor de la motocicleta és veí de Linyola, mentre que el ferit greu i acompanyant és veí de Mollerussa.

Tot apunta que els joves han creuat la via quan estaven les barreres abaixades

En aquest sentit, Domingo també ha explicat que una vegada ha pogut parlar amb els agents que han començat a fer l'atestat del sinistre, tot apunta a què els nois es dirigent a travessar la via en direcció al Palau d'Anglesola, que han esquivat dos cotxes que estaven aturats perquè les barreres estaven abaixades amb la intenció de creuar el pas a nivell abans que passés el tren.

Quan hi ha arribat el tren també ho ha fet i la força de la velocitat amb que circulava el comboi ha fet que la motocicleta fes un gir de 180 graus de manera que l'ocupant ha impactat amb el tren.

Cal recordar, que en aquest mateix punt ja va ser atropellada mortalment una veïna de Mollerussa el 14 de febrer de 2014.