Una manresana s'enfronta a 4 anys de presó per maltractament habitual en l'àmbit familiar

La dona va agredir fins en tres ocasions la seva exparella després d'haver finalitzat una relació de 6 anys | En el mes de febrer, el fiscal de Manresa instrueix 16 casos de maltractaments familiars de l'home cap a la dona

Pere Fontanals
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 12:32h
Una manresana s'enfrontarà el proper 24 de febrer a una petició del fiscal de 4 anys de presó per presumpte maltractament habitual en l'àmbit familiar. Concretament, l'escrit de l'acusació assegura que la dona va agredir la seva exparella sentimental fins en tres ocasions durant el mes d'octubre de 2014. Cal situar aquest cas, però, en el marc de l'excepcionalitat d'una acusació d'aquest tipus. Durant el mes de febrer, i per als casos que han estat jutjats o que ja tenen una data de Judici assignada, el fiscal general de Manresa portarà l'acusació en setze casos en que l'acusat de maltractaments en l'àmbit familiar és l'home, si bé en cap d'ells la petició de condemna no és tan elevada.

L'acusació assegura que després que finalitzés la relació, que va durar entre 2007 i 2013, "l'acusada no va acceptar-ne el trencament" i va iniciar una dinàmica d'atosigament cap a la seva exparella que es va concretar en tres presumptes agressions en un marge de 20 dies, l'octubre de 2014.

Segons el relat del fiscal, l'1 d'octubre, la dona es va dirigir al comerç que regenta la víctima i el va insultar i agredir amb un objecte "de punta roma" al coll, a la cara i a l'esquena. El dia 17 del mateix mes, en el mateix escenari, el va picar amb un pal a l'esquena i l'home va rebre diverses esgarrapades. Finalment, el 19, li va ruixar la cara amb un esprai de defensa de pebre després que s'haguessin discutit, minuts abans, en una plaça propera al negoci. Cap de les agressions no va comportar a la víctima l'ingrés hospitalari ni lesions d'importància.

El fiscal demana per a la dona 2 anys de presó per un presumpte delicte de maltractament habitual en l'àmbit familiar, 6 mesos per cada un dels dos primers delictes de lesions i 1 any de presó per a l'última lesió realitzada amb l'esprai de defensa. En tots quatre supòsits també es reclama una ordre d'allunyament.

La víctima no reclama per la via civil, però s'enfronta, també, a una demanda creuada de la dona per amenaces durant la discussió que varen tenir al carrer abans de ser ruixat amb l'esprai de defensa. Aquesta denúncia pot suposar, per a ell, una ordre d'expulsió per la seva condició d'immigrant, tot i tenir un negoci propi.