Els polígons del Bages ja poden visitar-se a través de la realitat augmentada

Els polígons, des d'un altre punt de vista
Els polígons, des d'un altre punt de vista | CCBages
Redacció
09 de febrer del 2016
Actualitzat a les 10:07h
Els polígons del Bages ja es poden visualitzar amb realitat augmentada gràcies a la integració de tota la informació del portal de polígons del Consell Comarcal del Bages a l'aplicació Layar. A través de qualsevol smartphone o tauleta, descarregant aquesta aplicació, un visitant que estigui en un polígon i que accedeixi a l'App des del seu dispositiu pot consultar, a través de la càmera i enfocant les naus, quines empreses hi ha ubicades o si la nau està en venda o lloguer, per exemple. 

El Consell Comarcal ha incorporat també altres serveis i funcionalitats al web de polígons per facilitar encara més totes les gestions per a la implantació de noves empreses al territori. Per exemple, s'ha creat el Servei de Localització Empresarial al Bages, un assistent virtual que ajuda a cercar lloc per a la ubicació de l'empresa (naus i terrenys disponibles, així com futurs espais industrials previstos al planejament municipal); a cercar treballadors, a través del contacte dels serveis locals d'ocupació de cada municipi; i informa sobre els incentius i bonificacions que cada Ajuntament ofereix a les empreses que s'instal·lin al seu municipi. També dóna la possibilitat d'omplir un formulari amb les necessitats d'espai, treballadors i altres requeriments de l'empresa, per tal que tota aquesta informació sigui analitzada i valorada pel Consell Comarcal del Bages i es pugui oferir acompanyament personalitzat a cada empresa.

El web, a més, ha incorporat la possibilitat d'exportar dades que són públiques i que es poden consultar sense cap tipus de restricció. D'aquesta manera el Consell Comarcal aposta per la transparència. També s'ha ampliat la informació sobre cada empresa instal·lada als polígons de la comarca: característiques, dades de contacte i la seva localització. Totes aquestes millores han estat possibles amb el suport de la Diputació de Barcelona.