DJ Seely tomba amb mà mestra l'ICL Manresa (70-78)

Els bagencs no saben jugar els darrers minuts contra l'Herbalife Gran Canaria | Milos Milisalvjevic ha patit una greu lesió a l'inici del partit. A falta d'una última prova, es parla d'un trencament del peroné

L'ICL Manresa ha perdut el partit contra l'Herbalife Gran Canaria en els darrers minuts | J. Alberch
Xavier Sucarrats Palà
07 de febrer del 2016
Actualitzat el 08 de febrer a les 14:03h
L'ICL Manresa – Herbalife Gran Canaria ha tingut de tot. Des d'uns primers minuts de domini local a la reacció visitant. Anaves i vingudes, remuntades i contraremuntades i diversos jugadors a un gran nivell de joc. DJ Seely ha estat el botxí de l'equip que va salvar la temporada passada. Milos Milisalvjevic s'ha fet mal als primers minuts de joc i no ha tornat a jugar. Àlex Barrera s'ha afegit a l'absència de Jermaine Thomas a l'ICL Manresa. El seus substitut ha estat Guillem Jou. Alen Omic ha estat baixa per a l'Herbalife Gran Canaria. Per segon partit consecutiu, no s'ha pogut complir amb l'horari fixat. Quan els jugadors ja estaven a punt per al salt inicial, han tornat a fer la roda d'escalfament mentre els col·legiats parlaven amb la mesa. El problema requeia en l'IPAD que recull l'estadística oficial. En cinc minuts n'hi ha hagut prou per solventar-ho.

Milos Milisalvjevic, Chase Simon, Ruslan Otverchenko, Dimitry Flis i Dejan Musli han estat els escollits per Navarro. Albert Oliver, Andrejs Pasenicks, Brad Newley, Eulis Baez i Sasu Salin han començat pels grancanaris. Musli ha protagonitzat les primeres accions de partit i l'ICL s'ha avançat al marcador. Als primers atacs, Milisalvjevic s'ha fet mal al turmell i el base ha hagut de deixar la pista visiblement adolorit. A falta d'una última prova, es parla de trencament del peroné. El domini en el rebot defensiu ha permès els locals aconseguir els primers avantatges (8-2, minut 4). Otverchenko complia amb la fama de triplista per la qual se'l va fitxar i n'ha anotat dos gairebé consecutius. Però el gran protagonista era Musli. Cada pilota que arribava al pivot serbi eren dos punts per a l'ICL Manresa. Aíto ha demanat temps mort per intentar arranjar-ho però no se n'ha sortit. Ni el descans concedit a Musli ha relaxat un ICL Manresa que dominava al final del primer quart (21-14). L'Herbalife Gran Canaria ha apujat el to defensiu i ha aconseguit deixar els manresans en només tres punts als quatre primers minuts de període. Però sense encert en atac tampoc aconseguien posar la por al cos als manresans. Un nou temps mort demanat per Aíto ha donat aire a uns manresans que han igualat el seu màxim avantatge (28-20, minut 17). Quan tot semblava un altre cop sota control, els illencs han sumat un 0-8 que igualava el marcador. Simon tornava a posar l'ICL en franquícia. Posteriorment, un 0-4 capgirava per primer cop el resultat. Ricki Sánchez ho ha arreglat i amb un triple al límit deixava un 33-32 que permetia respirar el Nou Congost.

Ambdós equips s'han marcat d'aprop tornant dels vestidors. Els visitants estaven més encertats en el joc exterior i tenien la iniciativa. Otverchenko s'ha posat la disfressa de Superanotador i amb cinc punts seguits posava l'ICL Manresa un altre cop amb avantatge (42-40, minut 24). La tensió s'ha apoderat dels dos equips, que lluitaven cada pilota com si fos la darrera. L'alternança era constant i en cada atac podia variar qui manava. La història del segon quart s'ha repetir al tercer. S'han avançat els visitants de dos punts i han remuntat els bagencs amb un triple final, en aquest cas de Marius Grigonis (52-51). El mateix lituà augmentava la renda manresana. L'Herbalife s'ha aixecat i s'ha tornat a la dinàmica "d'ara guanyo jo, ara guanyes tu". DJ Seely començava a fer mal. L'ICL Manresa sumava mitjançant els seus homes importants. Sis punts seguits, precisament, de Seely ho complicaven a menys de dos minuts per acabar (63-69, minut 39). Newley ho posava encara pitjor. Otverchenko retornava l'esperança amb un nou triple. Novament Newley, també de tres, sentenciava. Les personals a la desesperada només han servit per fixar el marcador final.

L'ICL Manresa queda situat a la tretzena posició amb set victòries i dotze derrotes. El marge sobre el descens es redueix en una victòria ja que el Retabec.es Guipúsoca ha vençut contra el Río Natura Monbús. A la propera jornada els manresans tenen partit a la pista del cuer. Els d'Ibon Navarro es desplacen a Madrid per enfrontar-se al Movistar Estudiantes. El partit tindrà el seu inici a dos quarts de set de la tarda.