El Carnaval de Sallent engega dijous amb l'arribada del rei Carnestoltes

Els actes del principal carnaval del Bages acabaran el dia 10 de febrer amb l'enterrament

Redacció
01 de febrer del 2016
Actualitzat el 02 de febrer a les 15:46h
Aquest dijous comença el Carnaval de Sallent, el principal de la comarca
Aquest dijous comença el Carnaval de Sallent, el principal de la comarca | Jordi Preñanosa
L'entitat Carrilet, en conveni amb l'Ajuntament de Sallent, organitza la trenta-novena edició del Carnaval, el principal de la comarca, que se celebrarà del 4 al 10 de febrer, amb la participació d'una ampla part de la població sallentina.

El rei Carnestoltes arribarà dijous a 2/4 de 9 del vespre a la plaça de la Vila. A continuació hi haurà botifarrada popular a la plaça de la Pau i ball amb l'orquestra Tropical i el DJ Berni.

Divendres 5 a les 11 del matí tindrà lloc la segona edició del Carnaval Infantil al Parc Municipal Pere Sallés; dinar amb l'espectacle d'animació de Xiula a la plaça Sant Antoni Maria Claret; i, trobada de minimaquis a les 6 de la tarda a la plaça de la Pau. El mateix dia, a les 8 del vespre es durà a terme la rua de la 69ena de Sallentines a la plaça de la Verdura amb sopar a l'Envelat. Per acabar el divendres, s'aposta pel Cercatasques que farà una mostra de cultura popular i els concerts de Juantxo Skalari & La Rude Band i DJ Kabrini a la plaça de la Pau.

L'espectacular Rua de Disfresses serà dissabte a partir de les 5 de la tarda des de la plaça de la Pau, que culminarà amb el sopar popular a l'Envelat i el concert de La Pegatina, Séptimo A i Arradio Rossita al Pavelló Agustín Rueda (de 12 de la nit a les 6 de la matinada).

A més, diumenge hi haurà arrosada a les 2 a l'Envelat i dilluns es representarà el musical Ignis a la Sala d'Actes Escola Torres Amat. El correfoc començarà el dimarts a 2/4 de 8 del vespre des de la plaça de la Rectoria, amb una mostra de folklore posterior. Finalment, el dimecres s'enterra el Carnestoltes a 2/4 de 9 del vespre a la plaça de la Verdura. Tot seguit, es farà una sardinada amb concert de The Bros Band i Karaoke All Stars.

A través de les xarxes, es podrà compartir la festa amb l'etiqueta #carnavalsallent2016 a Instagram. A banda, les televisions locals retransmetran la Rua de Disfresses.

El col·lectiu de joves Àngels de Nit intervindran dissabte durant la rua i el concert per conscienciar sobre els riscos d'alcohol i drogues, i les malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats.