La PAHC deixa la relació amb el bloc 5 per «falta de convivència»

La plataforma referma que és "totalment legítim" que continuin vivint famílies al bloc del carrer Montalegre, però lamenta que no s'ha aconseguit "el nivell de respecte, solidaritat i confiança necessaris"

Imatge d'una assemblea que es va celebrar durant l'alliberament del bloc 5
Imatge d'una assemblea que es va celebrar durant l'alliberament del bloc 5 | PAHC
Redacció
01 de febrer del 2016
Actualitzat a les 23:32h
La PAHC Bages ha emès un comunicat en que explica que "posa fi a l'Obra Social del BlocBages5", l'immoble del carrer Montalegre, a la Barriada Mion, que van ocupar el mes de març de 2015, perquè "la convivència entre els veïns no ha estat possible d'aconseguir". Tot i això, la plataforma assegura que "el bloc no quedarà buit, ja que les famílies que ara hi viuen romandran vivint allà".

De fet, la PAHC considera "totalment legítim" que hi continuïn vivint i "que hi persisteixi el seu ús social", però com a Obra Social diuen no poer seguir donant suport a la comunitat "al no haver aconseguit en aquest cas el nivell de respecte, solidaritat i confiança necessaris per construir una opció de futur".

Cal recordar que en judici que es va ajornar el passat divendres, la liquidadora de la societat que va construir aquell bloc va oferir lloguer social als seus inquilins.

La PACH finalitza el comunicat agraint "la comprensió de les veïnes del carrer Montalegre a qui en més d'una ocasió hem hagut d'explicar què és i com funciona la PAHC i l'Obra Social i mentre no hi hagi solucions reals als problemes de les persones seguirem lluitant i ocupant".

La plataforma insisteix que continuen amb dos blocs ocupats, després que els del carrer Girona arribessin a un acord de lloguer social, on les famílies que s'hi estan "sí que han comprés i acceptat els principis de la lluita pel dret a l'habitatge que impulsem amb la nostra desobediència a aquest sistema capitalista".