El retorn dels tractors als Tres Tombs de Moià dóna color a la festa

La capital del Moianès ha viscut la tradicional festivitat de Sant Antoni pels carrers de la vila

Els carruatges, tractors i animals han fet els Tres Tombs pels carrers de Moià
Els carruatges, tractors i animals han fet els Tres Tombs pels carrers de Moià | CIC Moià
CIC Moià
31 de gener del 2016
Actualitzat a les 23:22h
Aquest diumenge, els carrers de Moià han acollit la cavalcada dels Tres Tombs. La comitiva ha anat precedida, com cada any, pel Banderer, portador de la bandera del sant, que enguany ha recaigut en Josep Picanyol. Acompanyada pels administradors, s'han dirigit a la Plaça Major on s'ha fet la primera benedicció a càrrec del pare Mateu, en substitució del rector titular que es troba de viatge. A continuació del banderer i dels administradors obrien la cavalcada el Grup de Grallers de Moià i el tradicional "Pollo".
 
En el moment de l'arribada dels administradors i la bandera del gremi a la Plaça Major per rebre la benedicció del tercer tomb s'ha interpretat, com cada any, el ball del contrapàs Curt de Moià, dansa cerimonial que per tradició s'associa als traginers i al seu patró Sant Antoni. El recorregut ha finalitzat a la Plaça de l'Hospital.

Enguany s'ha gaudit d'una molt bona festa i bona participació ja que a diferencia de l'any passat hi han participat força tractors que han donat més esplendor a la festa. Molta gent ha participat a la cavalcada i els carrers dels centre de la vila per on ha passat s'han omplert de públic de Moià i d'altres pobles.
Arxivat a